Η Revolut Payments συγχωνεύεται με τη Revolut Bank

Oλοκληρώθηκε η συγχώνευση της Revolut Payments με την Revolut Bank.

Η διαδικασία είχε ξεκινήσει εδώ και δύο μήνες, από σήμερα όμως όλοι οι πελάτες της Revolut Payments UAB θα μεταφερθούν στην Revolut Bank UAB, όπου και θα ανήκουν στο εξής.

Γιατί όμως η FinTech προβαίνει σε συγχώνευση;

Πρόσφατα η Revolut κατάφερε να επεκτείνει την τραπεζική της άδεια στην ΕΕ, η οποία της επιτρέπει να παρέχει υπηρεσίες πληρωμών μέσω της Revolut Bank UAB. Προκειμένου να συνεχίσει να καινοτομεί και να προσφέρει καινοτόμα προϊόντα σε όλους τους πελάτες της ανεξαιρέτως πραγματοποιήθηκε αυτή η στρατηγική απόφαση.

Αν έχεις λογαριασμό στην Revolut, αυτό που ουσιαστικά αλλάζει είναι πως ο λογαριασμός μεταφέρεται αυτόματα στην Revolut Payments UAB και μετατρέπεται σε τρεχούμενος, ενώ ο αριθμός του λογαριασμού που είχατε με την Revolut Payments UAB (IBAN), παραμένει ίδιος.

Ο τρεχούμενος λογαριασμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί κανονικά για πληρωμές ή καταθέσεις, όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Τα κεφάλαια στον τρεχούμενο λογαριασμό και, κατά περίπτωση, στον λογαριασμό καταθέσεων όψεως για έως και 100.000 ευρώ, προστατεύονται από το Σύστημα Εγγύησης Καταθέσεων.

Πρόγραμμα επί πληρωμή
Σε περίπτωση που έχετε συνδρομή στα προγράμματα Plus, Premium ή Metal, από την 1η Ιουλίου 2022, η συνδρομή αυτή θα παρέχεται από την Revolut Bank UAB.

Αυτό σημαίνει επίσης ότι η Revolut Bank UAB είναι ο συλλογικός κάτοχος του συμβολαίου καθημερινής προστασίας και της ταξιδιωτικής ασφάλισης. Σε αντίθεση με την Revolut Payments UAB, η Revolut Bank UAB δεν παρέχει υπηρεσίες διανομής ασφαλιστικών προϊόντων.

Ως εκ τούτου, από την 1η Ιουλίου 2022, ο νέος ασφαλιστικός φορέας, η Revolut Insurance Europe UAB, θα παρέχει όλες τις πληροφορίες σχετικά με την Καθημερινή Προστασία & την Ταξιδιωτική Ασφάλιση, καθώς και απαντήσεις σε πιθανές ερωτήσεις σχετικά με την κάλυψη των χρηστών.

Yπηρεσίες Open Banking
Σε περίπτωση που χρησιμοποιείται το Open Banking (ανοιχτή τραπεζική) για πρόσβαση στους λογαριασμούς που έχετε σε άλλους οργανισμούς, από την 1η Ιουλίου 2022, θα πρέπει να εξουσιοδοτήσετε εκ νέου την Revolut Bank UAB για πρόσβαση στους λογαριασμούς αυτούς.

Το πιο σημαντικό από όλα βέβαια είναι πως πλέον τα προσωπικά δεδομένα των χρηστών αναλαμβάνει και διαχειρίζεται η νέα πλατφόρμα, Revolut Bank UAB.
Η ίδια η εταιρεία επισημαίνει πως όποιος δεν είναι ικανοποιημένος με την αυτόματη αυτή αλλαγή μπορεί μιλήσει με το Chatbot που παρέχεται εντός της εφαρμογής.

Πηγή: startupper.gr

Exit mobile version