Samsung, Google, Qualcomm: Στα “σκαριά” πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας

Συνεργασία μεγατόνων αφού τρεις γίγαντες η Samsung, η Google και η Qualcomm ενώνουν τις δυνάμεις τους και την πολυετή εμπειρία τους για να δημιουργήσουν μια μοναδική πλατφόρμα μικτής πραγματικότητας (mixed reality).

Την ανακοίνωση έκαναν, κατά τη διάρκεια του Samsung Galaxy Unpacked, στελέχη των τριών εταιρειών και συγκεκριμένα ο TM Roh από τη Samsung, ο Cristiano Amon από την Qualcomm και ο Hiroshi Lockheimer από τη Google.

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι συγκεκριμένες εταιρείες συνεργάζονται αφού εκτός από το hardware, η Samsung και η Google συνεργάστηκαν για να κυκλοφορήσουν μια έκδοση του Wear OS και να ενεργοποιήσουν τη συμβατότητα μεταξύ πλατφορμών για έξυπνα οικιακά προϊόντα με δυνατότητα Matter. Κάθε εταιρεία θα φέρει τη δική της τεχνογνωσία στη δημιουργία της πλατφόρμας μεικτής πραγματικότητας.

Ο Amon δήλωσε πως συνδυάζοντας την τεχνολογία Snapdragon XR με τα αξιόλογα προϊόντα της Samsung και τις υπηρεσίες της Google, αυτή η πλατφόρμα θα γίνει πραγματικότητα, ενώ ο Lockheimer με τη σειρά του τόνισε πως αυτή η συνεργασία θα ανοίξει το δρόμο για την τεχνολογία επόμενης γενιάς.

Οι τρεις εταιρείες θα “βρεθούν αντιμέτωπες” με την Meta και το πολυσυζητημένο Metaverse και την Apple που φημολογείται οτι ετοιμάζει το δικό της “όπλο” μικτής πραγματικότητας.

Πηγή: startupper.gr

Exit mobile version