SEP: Επένδυση $100 εκατομμυρίων στη SocialChorus

Η Sumeru Equity Partners (SEP) ηγήθηκε μίας επένδυσης $100 εκατομμυρίων στη SocialChorus – μία SaaS εταιρία ενδοεταιρικής επικοινωνίας.  Οι υφιστάμενοι επενδυτές της, Kohlberg Ventures και Arrowroot Capital, θα συνεχίσουν να στηρίζουν την εταιρία στο πλάι των ιδρυτών και της διοίκησης. Οι GCA Advisors είχαν τον ρόλο του οικονομικού συμβούλου για τη SocialChorus, ενώ η SEP είχε την καθοδήγηση των Union Square Advisors.

Το νέο κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί για την επέκταση της καινοτομίας προϊόντος, την πελατειακή επιτυχία και τις στρατηγικές στην αγορά. Ως μέρος της συμφωνίας, η βασική – πλέον-  μέτοχος SEP θα προσθέσει στο διοικητικό συμβούλιο της SocialChorus τους John Brennan, George Kadifa και Mark Haller.

Στόχος της SocialChorus είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των μελών του εργατικού δυναμικού μία εταιρίας μέσω της δημιουργίας και αυτόματης αποστολής περιεχομένου σε οποιοδήποτε κανάλι του προσωπικού, συμπεριλαμβανομένων των apps, intranet και emails.

“Λόγω των ραγδαίων αλλαγών στους χώρους εργασίας, τις οποίες επιτάχυνε ο κορωνοϊός, θεωρούμε ότι το λογισμικό επόμενης γενιάς της SocialChorus θα αποτελέσει πολύτιμο βοήθημα για τους πελάτες της. Νιώθουμε πολύ ενθουσιασμένοι για αυτήν τη συνεργασία, η οποία θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στη συνεχή ανάπτυξη,” σχολίασαν τα νέα στελέχη.

Σύμφωνα με μία έρευνα της McKinsey, το 70% των πρωτοβουλιών μετασχηματισμού των επιχειρήσεων δεν φτάνουν στον τελικό στόχο τους. Εκτιμάται, λοιπόν, ότι από τα χρήματα που θα ξοδέψουν οι αμερικανικές επιχειρήσεις φέτος για τον ψηφιακό μετασχηματισμό τους, πάνω από $900 δις θα πάνε χαμένα.

“Ο ψηφιακός μετασχηματισμός μπορεί να συμβεί μόνο αν η υποδομή των επικοινωνιών μίας εταιρίας δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους της να έρθουν σε επαφή μεταξύ τους ώστε να κινητοποιηθούν μαζικά. Αυτό είναι εύκολο στη θεωρία, αλλά δύσκολο στην πράξη,” δήλωσε ο CEO της SocialChorus, Gary Nakamura.

Exit mobile version