SkyNRG: “Σήκωσε” 175 εκατ. ευρώ για την ανάπτυξη βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων

Η επένδυση επιταχύνει τη μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές.

Η εταιρεία βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων SkyNRG, με έδρα το Άμστερνταμ, συγκεντρώνει χρηματοδότηση ύψους 175 εκατομμυρίων ευρώ. Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η Green Investments της Macquarie Asset Management.

Η SkyNRG ιδρύθηκε πριν από 14 χρόνια και βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της ανάπτυξης βιώσιμων αεροπορικών καυσίμων (SAF), προμηθεύοντας την πρώτη εμπορική πτήση στον κόσμο, χρησιμοποιώντας SAF, το 2011. Σήμερα, η εταιρεία παρέχει SAF σε αεροπορικές εταιρείες παγκοσμίως, όπως η Boeing και η KLM Royal Dutch Airlines, και είναι ένας από τους κορυφαίους και πιο ενεργούς συμμετέχοντες στην αγορά SAF.

Η επένδυση επιταχύνει τη μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας σε καθαρές μηδενικές εκπομπές. Μέχρι το 2050, η SkyNRG εκτιμά ότι τα κίνητρα για καθαρό μηδενικό ισοζύγιο και η αυξανόμενη πολιτική και ρυθμιστική υποστήριξη, θα δημιουργήσουν ζήτηση για επενδύσεις έως και 650 δισ. ευρώ στον τομέα και θα επιταχύνουν τη μετάβαση της αεροπορικής βιομηχανίας από τα ορυκτά καύσιμα αεροσκαφών.

Η χρήση SAF σε αεριωθούμενα αεροσκάφη μπορεί να οδηγήσει σε ελάχιστη μείωση των εκπομπών κατά 75% σε σύγκριση με τα ορυκτά καύσιμα.

Μέχρι το 2030, η SkyNRG στοχεύει να κατασκευάσει τις αποκλειστικές εγκαταστάσεις SAF στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ σε συνεργασία με στρατηγικούς εταίρους.

 

Startupper.gr

Exit mobile version