Το νέο επενδυτικό ταμείο welovefounders εισφέρει 35 εκατ. ευρώ στο οικοσύστημα B2B SaaS

The fund focuses on B2B SaaS startups but is sector-agnostic, investing from €500,000 to €3 million per line.

Αυτή την εβδομάδα εγκαινιάζεται ένα επενδυτικό ταμείο ύψους 35 εκατ. ευρώ με το γοητευτικό παρατσούκλι welovefounders.

Το ταμείο από τις Βρυξέλλες επικεντρώνεται κυρίως σε νεοφυείς επιχειρήσεις B2B SaaS, αλλά είναι sector-agnostic. Το ελάχιστο ποσό επένδυσης είναι 500.000 ευρώ, με δυνατότητα επένδυσης έως και 3 εκατ. ευρώ ανά γραμμή. Οι επενδυτές σκοπεύουν να υποστηρίξουν έως και 15 νεοφυείς επιχειρήσεις, με προσαρμογή του προϊόντος στην αγορά, στρατηγικές μετάβασης στην αγορά και συμμετοχή μελών του διοικητικού συμβουλίου, συμβάλλοντας στη μείωση των προκλήσεων που ταλαιπωρούν τις πρώτες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Η Welovefounders συνεργάζεται με τους: Α:

Olivier Mertens, ιδρυτή του Metaverse Taatu, ο οποίος στη συνέχεια ανέλαβε επικεφαλής επενδύσεων σε ψηφιακές νεοφυείς επιχειρήσεις στη Sambrinvest, υποστηρίζοντας περισσότερες από 30 εταιρείες και συμμετέχοντας σε περισσότερα από 25 διοικητικά συμβούλια νεοφυών επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων των Shippr, PricingPact, Shyfter, EMAsphere και Urbantz.
Antoine Duchateau ιδρυτής της Odyssey, μιας εταιρείας που έγινε παγκόσμιος ηγέτης με περισσότερους από 700 υπαλλήλους και έσοδα που ξεπερνούν τα 80 εκατ. ευρώ.
Olivier Tabery, ιδρυτής της Dedicated, ενός fund που επενδύει deal-by-deal πάνω από 30 εκατ. ευρώ, μεταξύ άλλων σε εταιρείες όπως η Airbnb, η SpaceX, η Klarna, η Perlego και η Masters.
Thomas Goubau, ιδρυτής της Aproplan, η οποία αργότερα έγινε Letsbuild μετά τη συγχώνευση με την Geniebelt.
Μαζί έχουν δημιουργήσει τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις, δύο κεφάλαια και έχουν επενδύσει σε περισσότερες από 70 εταιρείες τεχνολογίας από τα στάδια προ-σποράς έως τα στάδια προ-IPO.

Το ταμείο ολοκλήρωσε με επιτυχία το πρώτο του κλείσιμο, συγκεντρώνοντας 15 εκατ. ευρώ, και στοχεύει να συγκεντρώσει επιπλέον 20 εκατ. ευρώ εντός των επόμενων 18 μηνών.

Exit mobile version