Το σχέδιο Ηλιόπουλου, τα πλοία της Attica Group και η ANEK ως failing firm

Με ενδιαφέρον παρακολουθεί η… ακτοπλοϊκή πιάτσα την κίνηση του Μάριου Ηλιόπουλου, επικεφαλής της Seajets, να αγοράσει την ΑΝΕΚ και με τα τρόπο αυτό να ματαιώσει τη συγχώνευση τη χανιώτικης εταιρείας με την Attica Group, η οποία ελέγχεται από την Τράπεζα Πειραιώς, για την οποία συγχώνευση εκκρεμεί η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Είναι η δεύτερη κόντρα μεταξύ Μάριου Ηλιόπουλου και Τράπεζας Πειραιώς τους τελευταίους μήνες. Τον περασμένο Μάρτιο η πλευρά της οικογένειας Ηλιόπουλου είχε προσπαθήσει, χωρίς επιτυχία, να σταματήσει τη μεταβίβαση της Attica Group στην Strix, θυγατρική της Πειραιώς.

Πηγές του newmoney δίνουν μία άλλη διάσταση. Πριν περάσουμε στα όσα καταγράψαμε στο ρεπορτάζ να θυμίσουμε ότι,  σύμφωνα με ανακοίνωση της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών, ο κ. Ηλιόπολους, μέσω τριών εταιρειών – μελών της Seajets, πρότεινε την εξαγορά σε μετόχους της ακτοπλοϊκής εταιρείας, οι οποίοι διαθέτουν το 57,7% του μετοχικού  της κεφαλαίου καθώς και του δανεισμού της ΑΝΕΚ ως εξής:

Η παραπάνω πρόταση τελεί υπό την προϋπόθεση διενέργειας ελέγχου Due Diligence.

Οι μέτοχοι της ΑΝΕΚ στους οποίους έγινε η πρόταση, είναι η  Τράπεζα Πειραιώς, η Alpha Bank, η Attica Bank και η Cross Oecean, η οποία έχει αγοράσει τα δάνεια που είχε η Εθνική Τράπεζα στην ΑΝΕΚ.  Οι τέσσερις αυτοί δανειστές έχουν συμφωνήσει με τον Attica Group για την απορρόφηση της ΑΝΕΚ. Σήμερα , Δευτέρα 26 Ιουνίου, αναμένεται η απάντηση των τεσσάρων δανειστών – μετόχων στην οικογένεια Ηλιόπουλου, η οποία σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα είναι αρνητική.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελεχών της ακτοπλοΐας, ο Μάριος Ηλιόπουλος  έχει ως στόχο να αποκτήσει πλοία της Attica Group και να μειώσει το αποτύπωμά της στο Αιγαίο και στις Κυκλάδες. Πιάνοντας τον μίτο της υπόθεσης από την αρχή, αναφέρουν τα εξής:

Πηγή: newmoney.gr

Exit mobile version