Τράπεζα Κύπρου: Επιτυχής η έκδοση του ομολόγου ΑΤ1 – Προσφορές 2,7 δισ. ευρώ, με απόδοση 11,8%

Η κυπριακή τράπεζα «άνοιξε» την ευρωπαϊκή αγορά των ΑΤ1 για πρώτη φορά μετά την κατάρρευση της Credit Suisse – Υψηλή ζήτηση για το ομόλογο, η οποία ξεπέρασε τα 2,7 δισ. ευρώ – Αντλήθηκαν 220 εκατ. ευρώ.

Με μεγάλη επιτυχία ολοκλήρωσε η Τράπεζα Κύπρου την πρώτη έκδοση ομολόγου AT1 στην Ευρώπη, μετά την κατάρρευση της Credit Suisse τον περασμένο Μάρτιο.

Το βιβλίο προσφορών για την έκδοση ύψους 220 εκατ. ευρώ, συγκέντρωσε υψηλό ενδιαφέρον, με τις προσφορές να φθάνουν τα 2,7 δισ. ευρώ.

Η απόδοση του ομολόγου κινήθηκε σε επίπεδα κάτω του 12% -και συγκεκριμένα στο 11,875%.

Την έκδοση «έτρεξαν» οι Goldman Sachs και Bank of America για λογαριασμό της Τράπεζας Κύπρου.

Να σημειωθεί ότι η έκδοση ομολόγων ΑΤ1 (χαμηλής εξασφάλισης) σε ευρωπαϊκό επίπεδο είχε κλείσει μετά την κατάρρευση της Credit Suisse. Για τη διάσωση της ελβετικής τράπεζας «κουρεύτηκαν», στο 100% της αξίας τους, ομόλογα ΑΤ1 που είχε εκδώσει η Credit Suisse, γεγονός που δημιούργησε ένα ρήγμα εμπιστοσύνης, με αποτέλεσμα η σχετική αγορά να περιπέσει σε αδράνεια.

Η έκδοση της Τρ. Κύπρου «άνοιξε» και πάλι τη συγκεκριμένη αγορά.

Στο εν λόγω ζήτημα έκανε λόγο και το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο αναφέρθηκε εκτενώς στην έκδοση της Τρ. Κύπρου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την κυπριακή τράπεζα, σε αντίστοιχη δημοπρασία ομολόγων ΑΤ1 προέβη και η ισπανική BBVA, η οποία άντλησε το ποσό του 1 δισ. ευρώ, προσελκύοντας προσφορές άνω των 3 δισ. ευρώ. Η απόδοση καθορίστηκε στο 8,75%.

 

Πηγή: Newmoney

Exit mobile version