H VERTLINER δραστηριοποιείται στον χώρο των field robotics, επιλέγοντας ως αφετηρία τον κλάδο του ConTech. Η λύση που αναπτύσσει αποτελείται από μια ιπτάμενη ρομποτική πλατφόρμα η οποία λειτουργεί αποκλειστικά σε κλειστούς χώρους με αυτόνομη λειτουργία και μια πλατφόρμα ανάλυσης δεδομένων στο Cloud που παράγει ψηφιακά μοντέλα.
Με το συνδυασμό αισθητήρων και αλγορίθμων, τα αυτόνομα ιπτάμενα ρομπότ της εταιρείας υπολογίζουν τη θέση τους εντελώς αυτόνομα και πλοηγούνται στις τοποθεσίες που εξερευνούν. Είναι σε θέση να εντοπίσουν αντικείμενα στον χώρο δράσης τους και να επιλέξουν τη βέλτιστη διαδρομή εάν συναντήσουν κάποιο εμπόδιο.
Επιπροσθέτως, η ρομποτική πλατφόρμα της εταιρείας προσφέρει πολλές δυνατότητες για ψηφιακή ανάλυση σε σημεία επικίνδυνα για τον άνθρωπο, ενισχύοντας το συντελεστή ασφαλείας στο εργοτάξιο.
Οι σαρώσεις 2D και 3D παρέχονται με απομακρυσμένη πρόσβαση για οποιονδήποτε χρήστη σε μοντέλα με δυνατότητα εξαγωγής σε CAD και GIS. Αυτό καθιστά τη λύση ιδανική για μεγάλο εύρος χρήσης και εφαρμογών στον τομέα των κατασκευών και των υποδομών με επεκτάσεις σε BIM (Building Information Modelling).
Οι χώροι που ευνοούν τη χρήση αυτόνομων ιπτάμενων ρομπότ είναι κυρίως εργοτάξια και περιοχές περιορισμένης πρόσβασης. Με την προσέγγιση της αυτόνομης λύσης, οι λειτουργίες επιθεώρησης είναι λιγότερο επικίνδυνες, πιο σύντομες σε χρόνο, λιγότερο δαπανηρές και επομένως μπορούν να εκτελούνται συχνότερα.
Σύμφωνα με τη VERTLINER, η αξιολόγηση ενός εσωτερικού χώρου, που συνήθως κινητοποιεί μια ομάδα μηχανικών, θα εξυπηρετείται σε μικρότερο χρόνο χάρη στην αυτόνομη ρομποτική πλατφόρμα. Οι τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσει η εταιρεία θα βρίσκονται σε συνεχή ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια, ενσωματώνοντας νέα χαρακτηριστικά και λειτουργίες για τον κατασκευαστικό κλάδο. Οι τεχνολογίες που πλαισιώνουν τη ρομποτική πλατφόρμα προστατεύονται από διπλώματα ευρεσιτεχνίας τα οποία έχουν εγκριθεί σε επίπεδο EPO και PCT.
Η ομάδα της VERTLINER δουλεύει εντατικά ώστε τα αυτόνομα ιπτάμενα ρομπότ να είναι εξοπλισμένα με πιο ευαίσθητους και ακριβείς αισθητήρες, σε συνδυασμό με αλγόριθμους τεχνητής νοημοσύνης, ώστε να εκτελούν αποστολές σε πιο σύνθετα περιβάλλοντα και σενάρια.
Στην αγορά γινόμαστε όλο και πιο συχνά δέκτες ενός νέου μοντέλου για την ψηφιοποίηση κτιρίων και υποδομών. Όπως δεν υπήρχε εμπορικά η τεχνολογία πριν από μερικά χρόνια, η χρήση της αναμένεται να είναι απαραίτητη την επόμενη δεκαετία με πολλές από τις εφαρμογές της να συνδέονται στο περιβάλλον του Metaverse.
Πηγή: startupper.gr