Ένα νέο χρηματοδοτικό κεφάλαιο με επίκεντρο την κλιματική τεχνολογία, η Kiko Ventures, ξεκινά με υγιή 450 εκατομμύρια δολάρια στο χέρι

Απορρίπτοντας τις παραδοσιακές δομές κεφαλαίων και την ανάγκη να τηρούνται οι εμπορικές ατζέντες των εταιρικών κεφαλαίων επιχειρηματικού κινδύνου, η Kiko Ventures λέει ότι μπορούν να κάνουν τα πράγματα διαφορετικά.

Kiko Ventures founding partners | φωτ. tech.eu

Το Λονδίνο έχει (ακόμα) μια νέα εταιρεία Venture Capital με εστίαση στην κλιματική τεχνολογία, την Kiko Ventures (προηγουμένως γνωστή ως Transition Ventures), η οποία έρχεται οπλισμένη με ένα πλούσιο ποσό 450 εκατομμυρίων δολαρίων. Το κεφάλαιο στοχεύει στην υποστήριξη νεοφυών επιχειρήσεων κλιματικής τεχνολογίας σε όλους τους τομείς, που κυμαίνονται από Seed και/ή Series A/B, μέχρι και μια Αρχική Δημόσια Προσφορά (IPO). Σύμφωνα με την εταιρεία, τα επόμενα πέντε χρόνια, θα αξιοποιήσει την ευέλικτη, ‘‘πράσινη’’ κεφαλαιακή πλατφόρμα του IP Group για να αναπτύξει 200 ​​εκατομμύρια λίρες.

Η Kiko Ventures ηγείται από τους βετεράνους της ομάδας καθαρής τεχνολογίας του IP Group Robert Trezona και Jamie Vollbracht, των οποίων το ιστορικό περιλαμβάνει επενδύσεις σε Ceres Power, First Light Fusion και Oxbotica, μαζί με τον Arne Morteani, του οποίου η εκτεταμένη καριέρα περιλαμβάνει 14 χρόνια με την EFT Partners.

Σύμφωνα με την εταιρεία, έχουν ήδη επενδύσει σε αρκετές εταιρείες, αλλά χωρίς να τις κατονομάσουν.

«Πιστεύω στη μεταμορφωτική δύναμη των κλιματικών τεχνολογιών και έχω εργαστεί σε όλη μου την καριέρα για να αναβαθμίσω τις ιδέες από το εργαστήριο σε πρακτικές λύσεις που μπορούν να κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο», σχολίασε η Trezona. «Ξεκινήσαμε το Kiko για να απελευθερώσουμε την πλήρη δύναμη της ανθρώπινης εφευρετικότητας, ενώνοντας ιδέες, τεχνογνωσία και κεφάλαιο για να ξεκλειδώσουμε ένα βιώσιμο μέλλον. Για να γίνει αυτό, δημιουργήσαμε ένα επενδυτικό μοντέλο πραγματικά ευέλικτου κεφαλαίου που ενισχύει την αλλαγή, αντί να την εμποδίζει».

Exit mobile version