Έξι κοινά γνωρίσματα των επιτυχημένων γυναικών

Κάποιες φορές, είναι εύκολο να διακρίνεις μία επιτυχημένη γυναίκα – ακόμα κι αν δεν γνωρίζεις τίποτα γι’ αυτήν. Δεν έχει να κάνει με την εμφάνιση ή τα υπάρχοντά της, αλλά με το ότι συμπεριφέρεται με έναν τρόπο που την κάνει να ξεχωρίζει. Οι πιο επιτυχημένες γυναίκες διακρίνονται από έξι κοινά γνωρίσματα:

#1. Υιοθετούν καθημερινές συνήθειες αυτοβελτίωσης.

Η πλειοψηφία των επιτυχημένων γυναικών αναφέρει μεταξύ των καθημερινών συνηθειών τους τη σωματική άσκηση, το πρωινό ξύπνημα, το διάβασμα και την ολοκλήρωση των καθημερινών στόχων τους. Είναι πολύ τυπικές σε οτιδήποτε τις βοηθά να είναι υγιείς, ενημερωμένες και παραγωγικές.

#2. Δεν απολογούνται για αυτά που θέλουν.

Οι επιτυχημένες γυναίκες ασπάζονται την ιδέα ότι μπορούν να θέλουν πράγματα για τον εαυτό τους, χωρίς να νοιάζονται αν οι άλλοι καταλαβαίνουν τον λόγο που μπορεί να τα θέλουν. Στην ουσία, ζουν τη ζωή με τους δικούς τους όρους και κυνηγούν τα όνειρά τους άσχετα με τη γνώμη των άλλων.

#3. Τρώνε σωστά.

Είναι αδύνατον να επιτύχεις αν δεν νιώθεις καλά – και είναι αδύνατον να νιώθεις καλά αν καταναλώνεις υπερβολική ζάχαρη, αλκοόλ και επεξεργασμένες τροφές. Όλα αυτά προκαλούν φλεγμονές που, με τη σειρά τους, μπορούν να οδηγήσουν σε κόπωση, πόνο και κακή διάθεση. Οι πιο επιτυχημένες γυναίκες αποφεύγουν τέτοιες καταστάσεις πίνοντας άφθονο νερό, τρώγοντας λαχανικά και άπαχο κρέας, και ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση αλκοόλ.

#4. Ρισκάρουν.

Κανένας δεν μπορεί να κατορθώσει μεγάλα πράγματα με τον φόβο της αποτυχίας. Δυστυχώς, αρκετές έρευνες έχουν αποδείξει ότι οι άνδρες τείνουν να ρισκάρουν περισσότερο σε σύγκριση με τις γυναίκες. Συγκεκριμένα, η λήψη ρίσκου μεταξύ των ανδρών αυξάνεται όταν βρίσκονται υπό πίεση, ενώ στις γυναίκες μειώνεται. Ένας λόγος είναι οι διαφορές στην εγκεφαλική λειτουργία ανδρών και γυναικών σε ό,τι αφορά τον υπολογισμό του ρίσκου και την προετοιμασία για δράση. Οι γυναίκες που τολμούν να ρισκάρουν είναι, τελικά, και οι πιο επιτυχημένες.

#5. Δεν φοβούνται να είναι ο εαυτός τους.

Η social media influencer Juli Bauer είναι όμορφη, αστεία και προάγει τον υγιεινό τρόπο ζωής αλλά… είναι εντελώς αθυρόστομη. Όπως γράφει στην ιστοσελίδα της,

“Αν προσβάλλεσαι εύκολα, τότε μάλλον θα μισήσεις τις αναρτήσεις μου. Είμαι αμετανόητη, ειλικρινής και λίγο χυδαία μερικές φορές, αλλά αυτή είμαι και αυτός είναι και ο τρόπος που μαγειρεύω. […] Σας παρακαλώ, λοιπόν, μη μου στέλνετε emails ζητώντας μου να σταματήσω να βρίζω. Η μητέρα μου το ζητάει μια ζωή αλλά δεν είχε ποτέ αποτέλεσμα. Με λίγα λόγια, δεν θα αλλάξω για εσάς.”

Προφανώς, όλη αυτή η αυθεντικότητα της έχει βγει σε καλό: Είναι επιτυχημένη σε αυτό που κάνει, ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο, έχει εκατοντάδες χιλιάδες followers και προωθεί μεγάλα brands. Αυτό δεν σημαίνει, φυσικά, ότι πρέπει να υιοθετήσετε τη δική της “κακή” συνήθεια – απλά ότι δεν πρέπει να φοβάστε να είστε ο εαυτός σας και να νιώθετε καλά με αυτό.

#6. Ξοδεύουν χρήματα για την εμφάνισή τους.

Πολλοί αντιδρούν στην άποψη ότι η εικόνα συμβάλλει στην επιτυχία. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι η εντύπωση που προκαλούμε στους άλλους εξαρτάται κατά πολύ από τον τρόπο που παρουσιαζόμαστε μπροστά τους. Σύμφωνα με ερευνητές, οι εμφανίσιμοι άνθρωποι (και όχι οι όμορφοι – τονίζω τη διαφορά) θεωρούνται πιο αξιόπιστοι και έχουν καλύτερες κοινωνικές δεξιότητες. Μία επιτυχημένη γυναίκα πάντα επενδύει στην εμφάνισή της, και ο λόγος δεν είναι η ματαιοδοξία.

Exit mobile version