“Βετεράνος” επενδυτής θέλει να συγκεντρώσει $1,2 δις μέσω νέας εταιρίας blank check

Ο βετεράνος επενδυτής Bill Foley επιδιώκει να συγκεντρώσει $1,2 δις μέσω της IPO μίας νέας εταιρίας blank check, μόλις λίγους μήνες μετά τη συγκέντρωση $1 δις μέσω μίας άλλης εταιρίας special purpose acquisition (SPAC).

Σύμφωνα με τη νέα SPAC, Foley Trasimene Acquisition Corp II, η προσφορά θα αποτελείται από 120 εκατομμύρια μονάδες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, οι οποίες θα περιλαμβάνουν μετοχές και εγγυήσεις. Την ασφαλιστική κάλυψη της IPO έχουν αναλάβει η Credit Suisse και η BofA Securities.
Η SPAC είναι μία εταιρία-κέλυφος που χρησιμοποιεί τα κέρδη της IPO για την εξαγορά μίας άλλης εταιρίας συνήθως εντός διετίας, χωρίς να ενημερώνονται οι επενδυτές εκ των προτέρων για την εταιρία που πρόκειται να εξαγοραστεί.

Όλο και περισσότερες ιδιωτικές εταιρίες και startups ακολουθούν την οδό των SPACs για να εισαχθούν στο χρηματιστήριο, στην προσπάθειά τους να αποφύγουν το ρίσκο που εμπεριέχει η μακρόσυρτη διαδικασία μίας IPO. Αντίθετα με μία συμβατική IPO, μία συμφωνία SPAC με έναν αγοραστή blank check εγγυάται ότι οι εταιρίες θα συγκεντρώσουν ένα καθορισμένο ποσό σε μία καθορισμένη αποτίμηση αξίας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η Pershing Square Tontine Holdings Ltd συγκέντρωσε $4 δις με τη στήριξη του δισεκατομμυριούχου Bill Ackman, στη μεγαλύτερη IPO που έχει γίνει από SPAC.

Exit mobile version