Η γερμανική νεοφυής επιχείρηση Cakewalk βγαίνει από τη μυστικότητα με χρηματοδότηση ύψους 3 εκατ. ευρώ

Η νεοσύστατη εταιρεία με έδρα το Βερολίνο λύνει το ζήτημα της ασφάλειας στην πρόσβαση των εργαζομένων με τη λύση Identity Access & Management για μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Η γερμανική νεοφυής επιχείρηση Cakewalk, μια λύση διαχείρισης ταυτότητας και πρόσβασης για μικρομεσαίες επιχειρήσεις, έβγαλε και πάλι το κεφάλι της από τη γη με την είδηση ενός γύρου χρηματοδότησης ύψους 3 εκατομμυρίων ευρώ. Του γύρου ηγήθηκε η Fly Ventures, με τη συμμετοχή της Seedcamp, της Possible Ventures και επενδυτών-αγγέλων.

Η νεοσύστατη επιχείρηση που ιδρύθηκε από τους Johannes Keienburg (CEO) και Gil Roeder (CPO) και Gonzalo Rubio Torrente (CTO), ιδρύθηκε τον Ιούνιο του 2022, αλλά λειτουργούσε σε καθεστώς stealth.

“Ζούμε σε μια εποχή ταχείας εξέλιξης του λογισμικού. Το SaaS, τα API και η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζουν τα πάντα. Αλλά οι εταιρείες μπορούν να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες αυτών των λύσεων μόνο αν έχουν την ευκαιρία να παραμείνουν υπό τον έλεγχό τους. Ειδικά στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αυτό είναι σχεδόν αδύνατο – το έχουμε περάσει κι εμείς οι ίδιοι. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο δημιουργούμε το Cakewalk με την προσέγγιση design-first: επιτρέποντας σε κάθε εργαζόμενο να συμβάλει στην ασφάλεια και τη συμμόρφωση”, λέει ο Keienburg.

Η προσφορά επιτρέπει στις επιχειρήσεις να διαχειρίζονται την πρόσβαση των εργαζομένων στο λογισμικό. Χτισμένο με γνώμονα τον “design-first τρόπο”, το “εξαιρετικά διαισθητικό UX” είναι φιλικό προς τους εργαζόμενους και υποστηρίζει τις ομάδες IT & Security.

“Η εύκολη λύση Identity Access & Management της Cakewalk λύνει έναν πραγματικό πόνο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που εκτίθενται όλο και περισσότερο σε κινδύνους κυβερνοασφάλειας. Με την προσέγγιση “design-first”, φιλική προς τους εργαζόμενους, η πλατφόρμα δίνει τη δυνατότητα στις εταιρείες να υιοθετήσουν καινοτόμες λύσεις λογισμικού, διατηρώντας παράλληλα υψηλά πρότυπα ασφάλειας και συμμόρφωσης. Είμαστε ενθουσιασμένοι που υποστηρίζουμε τους Johannes, Gil και Gonzalo, μια εξαιρετικά έμπειρη ομάδα με ισχυρό υπόβαθρο στον τομέα της αυτοματοποίησης, της ασφάλειας και της συμμόρφωσης με τα δεδομένα”, λέει ο Carlos Espinal, Managing Partner της Seedcamp.

Exit mobile version