Η γερμανική ChargeX φορτίζει για ευρωπαϊκή επέκταση με 11,5 εκατ. ευρώ στη δεξαμενή

Με τη νέα χρηματοδότηση, η ChargeX σχεδιάζει να επεκταθεί και σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές και να εισάγει "αμφίδρομη φόρτιση με τοπικές συνδέσεις ρεύματος χρησιμοποιώντας μπαταρίες οχημάτων".

 

Η γερμανική εταιρεία φόρτισης EV ChargeX αντιμετωπίζει τη συμφόρηση των δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας και την έλλειψη εξειδικευμένων εργαζομένων με αυτό που ισχυρίζεται ότι είναι μια λύση τύπου plug-and-play, που δεν απαιτεί κανέναν ειδικό εγκατάστασης. Θέλει να αξιοποιήσει την προβλεπόμενη αύξηση της ζήτησης για σημεία φόρτισης κατά 76%-88% στη Γερμανία έως το 2030.

Παρέχοντας λύσεις φόρτισης για μεσαίου μεγέθους επιχειρήσεις για στόλους, πελάτες ή υπαλλήλους, όλο το υλικό και το λογισμικό παράγεται εσωτερικά. Η λύση φόρτισης με το κλειδί στο χέρι μπορεί να παρέχει έως και δέκα σημεία φόρτισης ανά σύνδεση δικτύου και αναφέρει ότι η υποδομή φόρτισης μπορεί να επεκταθεί σε μόλις 60 δευτερόλεπτα.

Η ChargeX υπάρχει από το 2018 και μόλις συγκέντρωσε 11,5 εκατ. ευρώ σε γύρο χρηματοδότησης Series B για να τροφοδοτήσει το επόμενο στάδιο ανάπτυξής της, καθώς επεκτείνεται σε άλλες ευρωπαϊκές αγορές. Η νεοφυής επιχείρηση θέλει επίσης να “αναπτύξει αμφίδρομη φόρτιση με τοπικές συνδέσεις ρεύματος χρησιμοποιώντας μπαταρίες οχημάτων”.

Ο γύρος καθοδηγήθηκε από την UVC Partners και περιλαμβάνει τις Bayern Kapital (Growth Fonds Bayern 2), Ponooc και Verve Ventures, ενώ συνεχίζεται η υποστήριξη από τους υφιστάμενους επενδυτές Smart Energy Innovations Fond (SEIF) και BonVenture που επίσης συμμετέχουν στο γύρο.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που μπορούμε πλέον να συνεργαστούμε με μια διευρυμένη ομάδα επενδυτών που μοιράζονται τους στόχους και τις αξίες μας. Με τους νέους μετόχους, είμαστε σε ισχυρή θέση για να εκπληρώσουμε το όραμά μας και να διαμορφώσουμε τη μελλοντική υποδομή φόρτισης”, λέει ο Tobias Wagner, CEO και συνιδρυτής της ChargeX.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που η ChargeX θέτει πάντα τον χρήστη στο επίκεντρο, με προσφορές όπως η εφαρμογή Power Sharing App. Περιλαμβάνει όλες τις διοικητικές λειτουργίες για τη διαχείριση πολλών συστημάτων φόρτισης Aqueduct. Είμαστε σίγουροι ότι τα επόμενα χρόνια καμία εταιρεία δεν θα μπορεί να παρακάμψει την ChargeX για να παρέχει στους υπαλλήλους της τη δυνατότητα φόρτισης”, λέει ο Dr. Daniel Reese, διευθυντής επενδύσεων της UVC Partners.

Exit mobile version