Η ολλανδική MessageBird είναι ο νέος μονόκερος της Ευρώπης με αξία 3 δις

Άλλον έναν μονόκερο απέκτησε χθες η Ευρώπη, καθώς η πλατφόρμα cloud επικοινωνίας MessageBird κατάφερε να ξεπεράσει σε αξία τα 3 δισ. δολάρια, μετά από νέα χρηματοδότηση 200 εκατ. δολαρίων.

Του γύρου ηγήθηκε η Spark Capital , ενώ συμμετείχαν οι Bonnier, Glynn Capital, LGT Lightstone, Longbow, Mousse Partners και New View Capital μαζί με υφιστάμενους επενδυτές όπως οι Accel, Atomico, και Y-Combinator.

Η εταιρεία με έδρα το Άμστερνταμ της Ολλανδίας έχει δημιουργήσει μια πλατφόρμα μηνυμάτων που επιτρέπει σε επιχειρήσεις να επικοινωνούν με τους πελάτες τους μέσα από διάφορα κανάλια. Η υπηρεσία της εταιρείας ονομάζεται ‘Omnichannel Platform-as-a-Service’  και δίνει τη δυνατότητα σε εκπροσώπους εξυπηρέτησης πελατών να συνομιλούν με πελάτες μέσω WhatsApp, SMS, Voice, Messenger, WeChat, Google Business Messaging, Line και Telegram, σε ένα μέρος.

Η MessageBird έχει αυτή τη στιγμή 15.000 πελάτες, μεταξύ των οποίων οι Lufthansa Airlines, Heineken, Hugo Boss, Rituals Cosmetics, SAP,  Uber, Glovo, HelloFresh, και Deliveroo. Η εταιρεία θα χρησιμοποιήσει τη νέα χρηματοδότηση για να τριπλασιάσει την ομάδα της παγκόσμιας ομάδας της και να επεκταθεί σε νέες αγορές στην Ευρώπη, την Ασία και τη Λατινική Αμερική.

 

 

Πηγή: sturtupper.gr

Exit mobile version