Η Carrefour συνεργάζεται με τη Google και αλλάζει την αγοραστική εμπειρία των πελατών της

Μία συνεργασία μεταξύ της αλυσίδας σουπερμάρκετ Carrefour και της Google υπόσχεται να αλλάξει την αγοραστική εμπειρία των Γάλλων καταναλωτών. Πρόκειται για μία καινοτομία που μπορεί να αλλάξει ριζικά το λιανικό εμπόριο: Μία e-commerce υπηρεσία για αγορές προϊόντων σουπερμάρκετ που λειτουργεί μέσω φωνητικών εντολών.

Η υπηρεσία λειτουργεί μέσω του ψηφιακού βοηθού της Google (Google Assistant) και διατίθεται σε smartphones και συμβατά smart speakers (“έξυπνα” ηχεία) και συνδεδεμένες οθόνες. Ο ψηφιακός βοηθός της Google επιτρέπει στον χρήστη να προσθέτει προϊόντα στη λίστα με τα ψώνια του μέσω φωνητικών εντολών. Το μόνο που πρέπει να κάνει ο χρήστης είναι να χρησιμοποιεί κοινές λέξεις προϊόντων, και η υπηρεσία αυτόματα ετοιμάζει ένα καλάθι αγορών με τη λίστα.

Μόλις ο ψηφιακός βοηθός της Google επιβεβαιώσει το καλάθι αγορών, ο καταναλωτής μεταφέρεται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της αλυσίδας Carrefour για να ολοκληρώσει την παραγγελία του, και επιβεβαιώνει τον τρόπο παράδοσης και πληρωμής. Οι χρήστες της υπηρεσίας απολαμβάνουν επιπλέον οφέλη μέσω προγράμματος πιστότητας.

Η πρωτοποριακή υπηρεσία αποτελεί μέρος μίας συνεργασίας μεταξύ των δύο εταιριών που υπογράφηκε τον Ιούνιο του 2018.

Exit mobile version