Η Comcast θα εξαγοράσει τη startup Levl για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια

Η αμερικανο-ισραηλινή startup αναπτύσσει τεχνολογία που ελέγχει την ταυτότητα των ασύρματων συσκευών και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πειρατείας, χειραγώγησης και εξαπάτησης

Ο αμερικανικός όμιλος τηλεπικοινωνιών Comcast εξαγοράζει την αμερικανο-ισραηλινή startup Levl για περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με την Calcalist. Μετά την εξαγορά, η Comcast θα δημιουργήσει το πρώτο της κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στο Ισραήλ με βάση το προσωπικό της Levl. Η Levl απασχολεί περίπου 20 άτομα.

Η Levl ιδρύθηκε το 2017 από τον CEO Daniel Zahavi και τον CTO Michael Estrin. Η εταιρεία έχει την έδρα της στη Silicon Valley, με το κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης να βρίσκεται στο Ισραήλ. Σύμφωνα με το IVC, η Levl έχει συγκεντρώσει 8 εκατομμύρια δολάρια μέχρι σήμερα, με τους επενδυτές της να περιλαμβάνουν την UpWest, την Alter Venture Partners, την Ubiquity Ventures και το κορεατικό fund AI Alliance.

Η Comcast επιβεβαίωσε τη συμφωνία, την οποία ολοκλήρωσε με την Charter. «Η Comcast και η Charter επιβεβαιώνουν ότι έχουν αγοράσει από κοινού την LEVL με έδρα τις ΗΠΑ, μέσω μιας ισότιμης κοινοπραξίας», ανέφεραν οι εταιρείες.

Comcast headquarters in Philadelphia.
(Photo: Shutterstock)

Λόγω της νομοθεσίας περί απορρήτου που θεσπίστηκε πρόσφατα στις Η.Π.Α., πολλά δίκτυα WiFi δεν είναι σε θέση να αναγνωρίσουν αυτόματα τους διαδικτυακούς χρήστες και την τεχνολογία που χρησιμοποιούν. Η Levl έχει αναπτύξει τεχνολογία που μπορεί να αναγνωρίσει αυτόματα τους χρήστες χωρίς να βλάψει το απόρρητό τους και μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή πειρατείας, χειραγώγησης και εξαπάτησης. Η λύση του Levl αξιοποιεί τόσο τη φυσική όσο και την ψηφιακή ευφυΐα συσκευής για να εξισορροπήσει την ανταλλαγή μεταξύ του απορρήτου του δικτύου και της εμπειρίας χρήστη. Το Levl χρησιμοποιεί μια παθητική εξωζωνική προσέγγιση για να ανακαλύψει, να αναγνωρίσει και να επαληθεύσει όλες τις συσκευές που επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση στο δίκτυο, χρησιμοποιώντας αναγνωριστικά που υπάρχουν ήδη σε κάθε ασύρματη συσκευή. Αυτό παρέχει στους πελάτες βολική και ισχυρή ευφυΐα ασύρματης συσκευής που είναι και ιδιωτική και δεν απαιτεί καμία ενέργεια από τον χρήστη. Το Levl θα βοηθήσει την Comcast να ξεπεράσει την προβληματική κατάσταση στην οποία οι χρήστες του δικτύου πρέπει να επιβεβαιώνουν την ταυτότητά σους ξανά και ξανά κάθε φορά που συνδέονται σε ένα δίκτυο.

Μέχρι σήμερα, η Comcast έχει επενδύσει κυρίως σε ισραηλινές εταιρείες, ενώ συνεργάζεται και με αρκετές startups. Η Comcast έχει επενδύσει μέσω του επενδυτικού της βραχίονα σε εταιρείες όπως οι BigID, K Health και Juganu, μεταξύ άλλων. Η Comcast έχει επίσης καταγράψει αρκετές επιτυχημένες εξόδους με ισραηλινές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των Taboola, Hippo και Synamedia.

Exit mobile version