Η Covéa επενδύει στην Exor μετά την αποτυχημένη συμφωνία για την PartnerRE

Η ιταλική Exor ανακοίνωσε ότι η γαλλική ασφαλιστική Covéa συμφώνησε να επενδύσει το συνολικό ποσό του €1,5 δις (μερικώς σε φορείς που διαχειρίζεται η PartnerRE) μετά την αποχώρησή της από τη συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας αντασφαλίσεων από την Exor νωρίτερα μέσα στο έτος.

Η συμφωνία αναμένεται να εξομαλύνει τις σχέσεις μεταξύ των δύο εταιριών, μετά την αποχώρηση της  Covéa από την προγραμματισμένη εξαγορά της PartnerRE από την Exor έναντι €7,65 δις.

Σύμφωνα με την ιταλική καθημερινή εφημερίδα Il Sole 24 Ore, όταν η συμφωνία κατέρρευσε, το υπόμνημα κατανόησης (MoU) που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιριών περιλάμβανε ποινή περίπου €149 εκατομμυρίων σε περίπτωση αποχώρησης της Covéa.

Η Exor ανακοίνωσε ότι η Covéa θα διέθετε €750 εκατομμύρια για επενδύσεις που σχετίζονται με την Exor, και ένα αντίστοιχο ποσό σε οχήματα ασφαλειών ειδικού σκοπού που διαχειρίζεται η PartnerRE.

“Αφότου αποφασίσαμε να συνεχίσουμε το project μας για την ανάπτυξη μίας από τις κορυφαίες ανεξάρτητες εταιρίες αντασφαλίσεων, νιώθουμε ιδιαίτερη χαρά που καταφέραμε να φτάσουμε σε αυτήν την εποικοδομητική συνεργασία με την Covéa και να επεκταθούμε με αυτόν τον τρόπο και σε άλλους τομείς της δραστηριότητάς μας,” δήλωσε ο Πρόεδρος και CEO της Exor, John Elkann.

Exit mobile version