Η EuraTechnologies συγκεντρώνει 24 εκατομμύρια ευρώ για να στηρίξει startups βαθιάς τεχνολογίας και να ανοίξει 10 θερμοκοιτίδες στην Ανατολική Ευρώπη

Σύμφωνα με την κύρια αποστολή της να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, η θερμοκοιτίδα θα δημιουργήσει επίσης 3.000 επιπλέον μόνιμες θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις της έως το 2027

Η γαλλική θερμοκοιτίδα και επιταχυντής EuraTechnologies συγκέντρωσε χρηματοδότηση 24 εκατ. ευρώ. Η θερμοκοιτίδα, που δημιουργήθηκε το 2009, είναι ο πρόδρομος της γαλλικής τεχνολογίας και ένα μοντέλο αποκατάστασης της εγκαταλειμμένης βιομηχανικής περιοχής.

Στο μέλλον, η νέα επένδυση θα επιτρέψει στη γαλλική εταιρεία να αναπτύξει έναν φιλόδοξο σχέδιο δράσης. Η EuraTechnologies θα εξετάσει τη συνένωση του κόσμου της έρευνας και των startups βαθιάς τεχνολογίας για την περιοχή. Σύμφωνα με την κύρια αποστολή του να βοηθήσει στη δημιουργία θέσεων εργασίας, η θερμοκοιτίδα θα δημιουργήσει 3.000 επιπλέον μόνιμες θέσεις εργασίας στις εγκαταστάσεις της έως το 2027, μέσω της μακροπρόθεσμης επιτυχίας των startups που υποστηρίζει και των εταιρειών στο οικοσύστημά της.

Η εταιρεία επιδιώκει επίσης να επενδύσει 10 εκατομμύρια ευρώ σε τεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας, εστιάζοντας σε ορισμένους βασικούς τομείς όπως η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, η AgTech και η PropTech. Μία από τις πρώτες προγραμματισμένες επενδύσεις της είναι μια εμβέλεια στον κυβερνοχώρο για την πανεπιστημιούπολη στον κυβερνοχώρο.

Υποστηρίζοντας την οικολογία, η εταιρεία με έδρα τη Λιλ θέλει να γίνει μια θερμοκοιτίδα μηδενικού ισοζυγίου έως το 2030. Όλοι οι επιχειρηματίες της EuraTechnologies θα λάβουν εκπαίδευση μηδενικού ισοζυγίου και θα έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για να επιταχύνουν τη μετάβασή τους.

Στη μέση μεταξύ Παρισιού, Λονδίνου, Βρυξελλών και Άμστερνταμ, η EuraTechnologies είναι η πύλη προς τη Δυτική Ευρώπη για νεοφυείς επιχειρήσεις σε αυτά τα οικοσυστήματα. Τώρα, όμως, κοιτάζει να ανοίξει φτερά σε όλη την Ευρώπη και να προχωρήσει πέρα ​​από τα πάτρια εδάφη της. Θα ανοίξει 10 θερμοκοιτίδες σε πανεπιστήμια τεχνολογίας της Ανατολικής Ευρώπης και σε αναδυόμενα ψηφιακά οικοσυστήματα.

Έχει συμμετάσχει στην οικογένεια Mulliez (μέσω της Mulliez Family Association) και στις Entreprises et Cités (μέσω της ECTech), μεταξύ άλλων ιδιωτών επενδυτών για αυτήν την επένδυση. Όλοι οι ιστορικοί μέτοχοι της EuraTechnologies συμμετέχουν επίσης σε αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης, συμπεριλαμβανομένης της Lille European Metropolis, της Περιφέρειας Hauts-de-France, της City of Lille, της Crédit Agricole Nord de France, της Caisse d’Epargne Hauts-de-France και της Crédit Mutuel Nord Europe.

Η Martine Aubry, πρώην Υπουργός της Γαλλίας και πρόεδρος του εποπτικού συμβουλίου της EuraTechnologies δήλωσε: «Η ψηφιακή θερμοκοιτίδα μας στη Λιλ εισέρχεται σε μια νέα διάσταση, ανοίγοντας το δρόμο σε ένα ακόμη πιο περιεκτικό και φιλικό προς το περιβάλλον οικοσύστημα startup. Από τη δημιουργία της, έχει γίνει η μεγαλύτερη θερμοκοιτίδα startup στην Ευρώπη. Αυτή η συγκέντρωση κεφαλαίων θα επεκτείνει αυτή τη δυναμική σε νέους παίκτες. Το άνοιγμα του κεφαλαίου αυτού του τεχνολογικού κοσμήματος σε ιδιώτες επενδυτές θα βοηθήσει στην επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού και στη δημιουργία 3.000 επιπλέον θέσεων εργασίας έως το 2027».

Ο Nicolas Brien, πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της EuraTechnologies πρόσθεσε: «Μετά την κρίση του Covid, οι startups μας είναι πιο ώριμες και αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις, όπως η έλλειψη ταλέντων στα ψηφιακά επαγγέλματα. Ποντάρουμε στη βαθιά τεχνολογία και θα εξοπλιστούμε με υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις, ώστε οι νεοφυείς επιχειρήσεις να μπορούν να κάνουν τεχνολογικά άλματα».

Exit mobile version