Η fintech Cents συγκέντρωσε1,15 εκατ. ευρώ για να ανοίξει το δρόμο για το Impact-as-a-Service στην Ιταλία

Η Cents, μια fintech πρώιμου σταδίου, ανακοίνωσε την ολοκλήρωση ενός προ-σποράς γύρου ύψους 1,15 εκατ. ευρώ υπό την ηγεσία της SICI και με τη συμμετοχή επίσης των 40Jemz Ventures, Apside, Fin+Tech, CDP Venture Capital και XEquity, υπό τη συμβουλευτική της FNDX, μαζί με μια μεγάλη ομάδα επιχειρηματικών αγγέλων.

Η Cents, που ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2021 από τους Riccardo Valobra και Alessio Mazzalupi, είναι μια καινοτόμος fintech startup που έχει ως στόχο να επαναπροσδιορίσει την προσέγγιση των θεμάτων ευθύνης και επιπτώσεων – τόσο κοινωνικών όσο και περιβαλλοντικών – στο πλαίσιο της δυναμικής της εταιρικής διακυβέρνησης, καθιστώντας την πρόσβαση σε πλαίσια ESG και πρακτικές ΕΚΕ άμεση, ανιχνεύσιμη και υπεύθυνη για το ηλεκτρονικό εμπόριο, τις τράπεζες, τις πιστωτικές ενώσεις και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα.

Η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την έναρξη λειτουργίας της πρώτης ευρωπαϊκής πλατφόρμας Impact-as-a-Service™ (IAAS) και για την ενίσχυση μιας B2B (και B2B2C) προσφοράς που επιτρέπει στις εταιρείες να ενσωματώνουν απρόσκοπτα κοινωνικούς και περιβαλλοντικούς σκοπούς στην κύρια δραστηριότητά τους, συνδέοντάς τες με πάνω από 50 μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς.

Οι Riccardo Valobra και Alessio Mazzalupi, συνιδρυτές, σχολίασαν: “Cents πηγάζει από μια ξεκάθαρη ιδέα: να συνδέσουμε εταιρείες και εμπορικά σήματα με ΜΚΟ του τρίτου τομέα, ώστε να δώσουμε στους ανθρώπους τη δυνατότητα να γίνουν φορείς θετικής αλλαγής στον κόσμο, ακόμη και στην καθημερινή τους ζωή. Αυτό είναι το σημείο εκκίνησης του οράματός μας: ο στόχος να δημιουργήσουμε ένα ολοκληρωμένο ψηφιακό οικοσύστημα που θα παράγει αντίκτυπο μέσω κάθε ψηφιακής συναλλαγής, παντού στον κόσμο. Σήμερα, χάρη στην υποστήριξη ορισμένων από τους μεγαλύτερους παίκτες της ιταλικής χρηματοπιστωτικής σκηνής, βρισκόμαστε στην ιδανική στιγμή για να επιδιώξουμε αυτούς τους στόχους. Η αυξανόμενη προσοχή των Ευρωπαίων καταναλωτών στην αξιολόγηση του αντίκτυπου των αγορών τους και η ανάγκη των μεγάλων εταιρειών να ανταποκριθούν σε αυτή την εξέλιξη, προκειμένου να προσελκύσουν, να δεσμεύσουν και να διατηρήσουν τους πελάτες τους, ανοίγει πολλά υποσχόμενους δρόμους για ταχεία ανάπτυξη και επέκταση”.

Σκοπός της Cents, λοιπόν, είναι να επιτρέψει σε αυτές τις πραγματικότητες, μέσω των ψηφιακών συστημάτων συναλλαγών, την εύκολη ενσωμάτωση της βιωσιμότητας, του κοινωνικού αντίκτυπου και της ΕΚΕ – μαζί με την υπεύθυνη ανάπτυξη της ESG τους – στις βασικές τους δραστηριότητες, μετατρέποντας τις πωλήσεις σε φορείς για να κάνουν καλό, ενισχύοντας τη συμμετοχή στην κοινότητα και τη διατήρηση των πελατών, δίνοντας τη δυνατότητα σε εκατομμύρια ανθρώπους, στην Ιταλία και την Ευρώπη, να επηρεάζουν καθημερινά τον κόσμο.

Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα επιτρέψουν επίσης την ενοποίηση και την επέκταση της εσωτερικής ομάδας, με την πρόσληψη νέων και ταλαντούχων στελεχών. Η προοπτική από τώρα έως το 2025 είναι να επιτευχθεί ταχεία αύξηση του αριθμού των εργαζομένων, μέσω της απόκτησης στρατηγικών συνεργατών στην Ιταλία, με στόχο την επίτευξη επαρκών μετρήσεων για την ολοκλήρωση ενός Seed Round εντός 24 μηνών, έτσι ώστε να τοποθετηθεί η πλατφόρμα ως σημείο αναφοράς σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ιδιαίτερη σημασία, τέλος, θα δοθεί στη διεύρυνση της ήδη πυκνής ομάδας ΜΚΟ που προσχωρούν στην πλατφόρμα – μεταξύ των οποίων: Telethon, Save the Children, Oxfam Italy. Κατά τη διαδικασία αυτή, θα τονιστεί η διαφάνεια στη μεταφορά ενημερωτικού υλικού για τα έργα που υποστηρίζονται μέσω της υπηρεσίας, προκειμένου να ξεπεραστεί κάθε είδους αξιολογική προκατάληψη, επιτρέποντας μια όλο και πιο ακριβή αντιστοίχιση μεταξύ των πρωτοβουλιών και των αξιών των χορηγών.

Ο Claudio Cardinale, συνιδρυτής και CTO, σχολίασε: “Στην Cents αναπτύσσουμε ολόκληρο το πλαίσιο της πλατφόρμας από το μηδέν, ξεκινώντας με τη συλλογή μεγάλων δεδομένων και, στη συνέχεια, την επεξεργασία τους μέσω μιας μηχανής τεχνητής νοημοσύνης που βασίζεται στο δικό μας μοντέλο μηχανικής μάθησης. Με το λογισμικό μας θέλουμε να δώσουμε τη δυνατότητα στους επιχειρηματικούς εταίρους να απλοποιήσουν τις λειτουργίες του back-office, την επεξεργασία δωρεών και τις τεχνικές ενσωματώσεις με μη κερδοσκοπικούς οργανισμούς και τα έργα τους, βελτιστοποιώντας παράλληλα το “ταίριασμα” μεταξύ δωρητή και σκοπού. Όλα αυτά υλοποιούνται σε μια πλατφόρμα cloud με αρχιτεκτονική serverless, ώστε να διασφαλίζεται η επεκτασιμότητα και η ευελιξία ακόμη και σε γεωγραφικό επίπεδο. Αυτό το είναι ένα εξαιρετικά απαιτητικό τεχνικό έργο, που περιλαμβάνει εκτεταμένη ερευνητική εργασία, το οποίο μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα για όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και το οποίο είμαστε βέβαιοι ότι θα μας δώσει μεγάλη ικανοποίηση”.

Exit mobile version