Η fintech Numarics κερδίζει 10,2 εκατ. ευρώ για την εξάπλωση της ψηφιακής λύσης CFO για ΜΜΕ

Η ελβετική Fintech startup Numarics, μια εταιρεία που κατασκευάζει το business OS, συγκέντρωσε κεφάλαια ύψους 10,2 εκατ. ευρώ για τη λύση αυτοματοποιημένης λογιστικής και διαχείρισης που είναι προσαρμοσμένη στις ΜΜΕ. Την επένδυση συνδιοργάνωσε η UBS μέσω της UBS Next, της μονάδας επιχειρηματικών δραστηριοτήτων και καινοτομίας της εταιρείας, μαζί με την FiveT Fintech (πρώην Avaloq Ventures), μαζί με τους προηγούμενους επενδυτές Wingman Ventures και Seed X. Η επένδυση σποράς θα στηρίξει την ανάπτυξη της Numarics μέσω εξαγορών, επέκτασης στην περιοχή DACH και περαιτέρω ανάπτυξης προϊόντων για την προσφορά ευρύτερου φάσματος υπηρεσιών.

Η Numarics εξαλείφει την ανάγκη χρήσης διαφορετικών λογισμικών για τη λογιστική, την τιμολόγηση, τη διαχείριση εγγράφων και τον προγραμματισμό ρευστότητας και μπορεί να εξοικονομήσει χρήματα στις ΜΜΕ αποφεύγοντας την πρόσληψη συμβούλων. Προσφέρει μια ψηφιακή λύση CFO στην οποία μπορούν να βασίζονται οι επιχειρήσεις, ενώ ο συνδυασμός τεχνητής νοημοσύνης και ανθρώπινης τεχνογνωσίας επιτρέπει μια μοναδική εμπειρία χρήσης που είναι γρήγορη, έξυπνη και ασφαλής. Αυτοματοποιεί πολλές πτυχές του back office, ωφελώντας τους χρήστες και τους ειδικούς με την κατάργηση κουραστικών διοικητικών εργασιών και την παροχή πληροφοριών από όλη την επιχείρηση.

Η fintech ιδρύθηκε το 2020 από τον Kristian Kabashi, εμπειρογνώμονα σε θέματα μετασχηματισμού επιχειρήσεων και ψηφιακής καινοτομίας, και την Dominique Rey, ανώτερη εμπειρογνώμονα σε θέματα χρηματοοικονομικής λογιστικής και κανονιστικών ελέγχων με πολυετή εμπειρία στην PwC και την Grant Thornton. Η Numarics αναπτύχθηκε από εμπειρογνώμονες στα οικονομικά, την ελεγκτική, την τεχνητή νοημοσύνη και την αυτοματοποίηση με όραμα την απρόσκοπτη ενσωμάτωση της διοίκησης των επιχειρήσεων στον τρόπο ζωής των σημερινών επιχειρηματιών μέσω μιας προσέγγισης που βασίζεται στην κινητή τηλεφωνία.

Η Numarics έχει συγκεντρώσει 19,7 εκατομμύρια ευρώ μέχρι σήμερα. Σε σύντομο χρονικό διάστημα, έχει κλιμακωθεί σε μεγάλα ύψη και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη πολλών επιχειρήσεων. Επί του παρόντος, η Numarics λειτουργεί από εννέα γραφεία σε ολόκληρη την Ελβετία. Με μια ομάδα άνω των 100 εμπειρογνωμόνων, η εταιρεία έχει δημιουργήσει μια σημαντική πελατειακή βάση με περισσότερους από 3.000 πελάτες. Η Numarics έχει πραγματοποιήσει τέσσερις εξαγορές φέτος, συμπεριλαμβανομένης της εξαγοράς της a&o kreston, μιας από τις κορυφαίες εταιρείες εμπιστευτικών υπηρεσιών στην Ελβετία.

Η Numarics λάνσαρε αρχικά το προϊόν της τον Σεπτέμβριο του 2021 και τιμήθηκε με χρυσό βραβείο στην κατηγορία Enterprise του Best Of Swiss Apps 2021. Φέτος, η Numarics αναγνωρίστηκε επίσης ως μία από τις 10 κορυφαίες εταιρείες fintech στην Ελβετία και ως μία από τις πέντε κορυφαίες νεοφυείς εταιρείες σε στάδιο ανάπτυξης από τα διάσημα Swiss FinTech Awards.

Exit mobile version