Η fintech SumUp σήκωσε 285 εκατ. ευρώ για να παρέχει στους μικρούς εμπόρους τα εργαλεία για να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους

Η Fintech SumUp ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 285 εκατομμυρίων ευρώ υπό την ηγεσία της Sixth Street Growth και με τη συμμετοχή των Bain Capital Tech Opportunities, Fin Capital και Liquidity Capital. Με τη χρηματοδότηση, η SumUp θα επεκτείνει την παγκόσμια παρουσία της για να συνεχίσει να παρέχει τα εργαλεία και τις υπηρεσίες που χρειάζονται οι μικροί έμποροι για να χτίσουν, να λειτουργήσουν και να κλιμακώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Η νέα χρηματοδότηση έρχεται μετά από ένα έτος αυξανόμενης δυναμικής για την SumUp, η οποία έχει επιτύχει θετικό EBITDA από το τέταρτο τρίμηνο του 2022, ενώ παράλληλα αναφέρει αύξηση εσόδων άνω του 30 τοις εκατό σε ετήσια βάση. Η εταιρεία αύξησε σταθερά τα περιθώρια EBITDA, αξιοποίησε τις οικονομίες κλίμακας και αξιοποίησε την πλατφόρμα σχέσεων με τους εμπόρους που έχει δημιουργήσει τα τελευταία 11 χρόνια. Η SumUp ξεκίνησε επίσης πρόσφατα τη λειτουργία της στην Αυστραλία, την 36η αγορά της, και έχει δημιουργήσει ισχυρές συνεργασίες με γνωστές μάρκες όπως η JCB και η Apple.

Η Hermione McKee, οικονομική διευθύντρια της SumUp, δήλωσε: “Η SumUp είναι μια από τις μεγαλύτερες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της αγοράς: “Αποστολή μας είναι να δημιουργήσουμε έναν κόσμο όπου όλοι μπορούν να δημιουργήσουν μια επιτυχημένη επιχείρηση. Η συνεχής ανάπτυξη της SumUp τα τελευταία έντεκα χρόνια είναι άμεσο αποτέλεσμα της επιτυχίας των εμπόρων που εξυπηρετούμε και δεν θα ήταν δυνατή χωρίς την αμέριστη εμπιστοσύνη και υποστήριξη της κοινότητας των επενδυτών. Είμαστε ευτυχείς που η Sixth Street αποτελεί πλέον μέρος αυτής της κοινότητας. Η χρηματοδότηση αυτή μας δίνει πρόσθετη δυνατότητα να επιδιώξουμε ευκαιρίες ανάπτυξης και να επιταχύνουμε την ανάπτυξη προϊόντων που υποστηρίζουν τις μικρές επιχειρήσεις”.

Η SumUp παρέχει προσιτά και εύχρηστα προϊόντα πληρωμών και χρηματοοικονομικές υπηρεσίες σε περισσότερες από 4 εκατομμύρια μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Πρόσφατα, η SumUp επέκτεινε την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών για τους μικρούς εμπόρους: με το SumUp One υπάρχει πλέον μια συνδρομή πολλαπλών προϊόντων που συνδυάζει τα πιο δημοφιλή χαρακτηριστικά σε σταθερή, μειωμένη τιμή- η συνεργασία με την VPC καθιστά δυνατή τη χρηματοδότηση επιχειρήσεων στο Ηνωμένο Βασίλειο και το Tap to Pay στο iPhone είναι πλέον διαθέσιμο στους πελάτες στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες.

Ο Nari Ansari, διευθύνων σύμβουλος της Sixth Street Growth, πρόσθεσε: “Για περισσότερο από μια δεκαετία, η SumUp έχει επιτύχει συνεχή ανάπτυξη και έχει επεκταθεί με τόλμη σε εντελώς νέες κατηγορίες προϊόντων και αγορές. Αυτό το αξιοσημείωτο ιστορικό και η κουλτούρα της καινοτομίας, σε συνδυασμό με την προσέγγιση της SumUp για την ανάπτυξη και την αποτελεσματικότητα, ταιριάζουν απόλυτα με την επενδυτική στρατηγική της Sixth Street Growth. Ο τρόπος με τον οποίο οι άνθρωποι δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά σήμερα αλλάζει συνεχώς και η SumUp βρίσκεται πάντα δίπλα στους εμπόρους της για να τους δώσει ακριβώς τα εργαλεία που θα τους διευκολύνουν να πληρώνονται για αυτό που αγαπούν . ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ομάδα της SumUp για να την υποστηρίξουμε σε αυτή την επόμενη φάση ανάπτυξης”.

Ο Darren Abrahamson, διευθύνων σύμβουλος της Bain Capital Tech Opportunities, σχολίασε: “Η SumUp συνεχίζει να εκπληρώνει την υπόσχεση να βοηθήσει τις μικρές επιχειρήσεις να ευημερήσουν. Η SumUp μας εντυπωσίασε ως επενδυτές πρόσφατα με την επιτυχή επιδίωξη της κερδοφορίας και της ανάπτυξης. Είμαστε πολύ αισιόδοξοι για το μέλλον της SumUp και ως εκ τούτου θα συνεχίσουμε να επενδύουμε στην εταιρεία”.

Η SumUp ιδρύθηκε το 2012 και μέσω της εφαρμογής Super App προσφέρει στους εμπόρους έναν δωρεάν επιχειρηματικό λογαριασμό και τη δωρεάν κάρτα SumUp Card, μια λύση ηλεκτρονικού καταστήματος και τιμολόγησης, καθώς και λύσεις πληρωμών επί τόπου και εξ αποστάσεως, οι οποίες ενσωματώνονται απρόσκοπτα στα τερματικά καρτών και στα συστήματα σημείων πώλησης της SumUp. Δεσμευμένη να χρησιμοποιεί την επιτυχία της για να κάνει τη διαφορά για έναν καλύτερο κόσμο, η SumUp δωρίζει το 1% των πωλήσεών της για την υποστήριξη περιβαλλοντικών έργων και υποστηρίζει έργα εκπαίδευσης και επιχειρηματικότητας σε όλο τον κόσμο. Το 2023, η SumUp ανακηρύχθηκε κορυφαίος παγκόσμιος εργοδότης για την ενσωμάτωση από τον δείκτη εργασιακής ισότητας Stonewall Workplace Equality Index.

Exit mobile version