Η HelloFresh SE ανακοινώνει επαναγορά μετοχών ύψους 150 εκατ. ευρώ: Εύκολη αγορά: Βασικές λεπτομέρειες

Η HelloFresh SE ανακοινώνει την επαναγορά μετοχών ύψους έως 150 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένων ορισμένων μετατρέψιμων ομολογιών από τον Μάιο του 2020. Η κίνηση αποσκοπεί στη βελτιστοποίηση της κεφαλαιακής διάρθρωσης και στην ικανοποίηση των κινήτρων μετοχικού κεφαλαίου των εργαζομένων.

Η HelloFresh SE ανακοίνωσε την επαναγορά μετοχών, ύψους έως 150 εκατ. ευρώ, η οποία περιλαμβάνει επίσης ορισμένα μετατρέψιμα ομόλογα που εκδόθηκαν τον Μάιο του 2020. Η επαναγορά μετοχών βασίζεται στην εξουσιοδότηση που δόθηκε από την ετήσια γενική συνέλευση των μετόχων της εταιρείας στις 12 Μαΐου 2022.

Η εταιρεία πραγματοποίησε επαναγορά μετοχών στις αρχές του 2022.

Οι λεπτομέρειες έχουν ως εξής: Οι όποιες επαναγορές θα γίνουν μέσω τραπεζών. Οι επαναγορές μετοχών σχεδιάζεται να βασίζονται σε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το οποίο έχει ως στόχο την αγορά μεγαλύτερου αριθμού μετοχών σε χαμηλότερα επίπεδα τιμών των μετοχών, μικρότερου αριθμού μετοχών σε υψηλότερα επίπεδα τιμών των μετοχών και καθόλου μετοχών πάνω από ένα συγκεκριμένο επίπεδο τιμών των μετοχών- σε καμία περίπτωση δεν θα επαναγοραστούν περισσότερες από 15 εκατομμύρια μετοχές.

Τυχόν επαναγορές μετατρέψιμων ομολογιών σκοπεύουν να γίνουν σε μικρές ποσότητες σε ευκαιριακή βάση ανάλογα με την εξέλιξη των τιμών και περιορίζονται σε μέγιστο συνολικό ποσό 50 εκατ. ευρώ ονομαστικής αξίας μετατρέψιμων ομολογιών (δηλαδή 500 μετατρέψιμες ομολογίες). Κατά συνέπεια, η Εταιρεία ενδέχεται να μην αξιοποιήσει το σύνολο των 150 εκατ. ευρώ.

Σκοπός της επαναγοράς μετοχών είναι η ακύρωση των μετοχών που αγοράστηκαν και η μείωση έτσι του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ή η χρήση τους για την εκπλήρωση υποχρεώσεων που απορρέουν από τα προγράμματα παροχής κινήτρων στους εργαζομένους της εταιρείας. Τυχόν επαναγορά μετατρέψιμων ομολογιών θα βελτιστοποιήσει περαιτέρω την κεφαλαιακή διάρθρωση της εταιρείας- οι επαναγορασθείσες μετατρέψιμες ομολογίες, εάν υπάρχουν, θα ακυρωθούν.

Exit mobile version