Η Intriva εξαγοράζει τη μεγαλύτερη εταιρία peer-to-peer lending της Βρετανίας

Nick Harding, Matt Powell

Η ανεξάρτητη εναλλακτική εταιρία διαχείρισης επενδύσεων, Intriva Capital, εξαγόρασε τη Lending Works – την κορυφαία peer-to-peer πλατφόρμα δανεισμού της Βρετανίας – και δεσμεύτηκε να προσφέρει ακόμα περισσότερες χρηματοδοτήσεις και κεφάλαια για να στηρίξει την ανάπτυξη των επιχειρήσεων.

Η Lending Works ιδρύθηκε το 2014 στο Λονδίνο κι έχει καταφέρει να γίνει η μεγαλύτερη εταιρία εναλλακτικού δανεισμού στη Βρετανία, με δάνεια που φτάνουν σχεδόν τις £250 εκατομμύρια (€280 εκ.)

Ο ιδρυτής και CEO της Lending Works, Nicholas Harding, θα συνεχίσει να διοικεί την εταιρία μαζί με την υπάρχουσα ομάδα του. Τα στελέχη της Intriva – Simon Finn, Dean Walsh και Tom Saunders – θα είναι μέλη του συμβουλίου της Lending Works, αλλά ως μη διοικητικά στελέχη.

Όπως δηλώνει ο Simon Finn, “Υπό τη διοίκηση του ιδρυτή της, Nick Harding, η Lending Works έγινε μία από τις πιο επιτυχημένες εταιρίες δανεισμού που λειτουργούν στη Βρετανία σήμερα. Με μία διαφορετική χρηματοδοτική βάση, η εταιρία είναι τώρα σε θέση να πραγματοποιήσει μία ιστορική επένδυση στην πλατφόρμα συνεχίζοντας να προσφέρει εκπληκτικά προϊόντα με τη στήριξη κορυφαίας τεχνολογίας και με εγγυημένες δυνατότητες. Μιλάμε για στοιχεία ζωτικής σημασίας στις σημερινές συνθήκες αγοράς.”

Οι οικονομικοί όροι της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί.

Exit mobile version