Η Mitiga Solutions συγκεντρώνει 13 εκατ. ευρώ για να προλάβει και να μετριάσει τους φυσικούς κινδύνους

Η Mitiga Solutions, μια νεοφυής επιχείρηση κλιματικής τεχνολογίας που χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη και υπολογιστές υψηλής απόδοσης για τη βελτίωση της πρόληψης, της ανθεκτικότητας και της προσαρμοστικής ικανότητας σε κινδύνους που σχετίζονται με το κλίμα, συγκέντρωσε 13,25 εκατομμύρια ευρώ για τον γύρο χρηματοδότησης της σειράς Α.

 

Επικεφαλής της επένδυσης ήταν η Kibo Ventures μαζί με τις Microsoft Climate Innovation Fund, Nationwide Ventures, Faber Ventures και CREAS Impacto. Η χρηματοδότηση θα επιτρέψει στην εταιρεία να γίνει το πρότυπο της αγοράς για το Climate Score, παρέχοντας στις εταιρείες τα απαραίτητα εργαλεία για την αξιολόγηση, τη μέτρηση και την αναφορά των κινδύνων που σχετίζονται με τους κλιματικούς κινδύνους, ενώ παράλληλα θα επεκτείνει τη χρήση των μοντέλων της που βασίζονται στη φυσική, ώστε να συμβάλει στην πρόληψη των φυσικών κινδύνων από το να μετατραπούν σε καταστροφές.

 

Ο Dr. Alejandro Martí, Διευθύνων Σύμβουλος και συνιδρυτής της Mitiga Solutions, σχολιάζει: “Η εταιρεία Mitiga Solutions είναι μια εταιρεία, η οποία έχει την ικανότητα να εκτιμήσει την αξία της: “Είμαστε σε αποστολή να αποτρέψουμε τους φυσικούς κινδύνους από το να γίνουν καταστροφές και να διευρύνουμε τα όρια του τρόπου διαχείρισης και μετριασμού των κινδύνων. Αλλά το πιο σημαντικό, θέλουμε να κάνουμε τον κόσμο πιο ανθεκτικό και ασφαλές μέρος υπό το μεταβαλλόμενο κλίμα”.

 

Καθώς ο κόσμος αλλάζει, η Mitiga Solutions λαμβάνει υπόψη διάφορους δυναμικούς παράγοντες, όπως οι καιρικές και γεωφυσικές συνθήκες, για να αξιολογήσει καλύτερα τις επιπτώσεις των φυσικών κινδύνων ως αποτέλεσμα της κλιματικής αλλαγής. Με την υιοθέτηση αυτής της προσέγγισης, αναλύει με μεγαλύτερη ακρίβεια τους κινδύνους σε βάθος χρόνου, γεγονός που βοηθά τις ασφαλιστικές εταιρείες, τα κτηματομεσιτικά και τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα να κατανοήσουν και να αντιμετωπίσουν καλύτερα τους κινδύνους και τις αβεβαιότητες.

 

Σύμφωνα με τον Martí, τα παραδοσιακά εργαλεία διαχείρισης κινδύνων που βασίζονται σε γεγονότα του παρελθόντος για την πρόβλεψη του μέλλοντος δεν είναι πλέον επαρκή, αφήνοντας τις επιχειρήσεις εκτεθειμένες, τα περιουσιακά στοιχεία σε κίνδυνο και τη φήμη σε κίνδυνο. “Τα μοντέλα κινδύνου και οι λύσεις μας για το κλιματικό σκορ δεν είναι μαύρα κουτιά και συμβάλλουν σε πιο ανθεκτικές και προσαρμόσιμες επιχειρήσεις και κοινωνίες.”.

 

Οι ιδρυτές της Mitiga Solutions εργάζονται για την επίλυση σύνθετων περιβαλλοντικών προβλημάτων για πάνω από 20 χρόνια από διαφορετικούς τεχνολογικούς κλάδους, όπως η τεχνητή νοημοσύνη, το HPC, η γεωφυσική και η αριθμητική πρόβλεψη καιρού (NWP). Η ομάδα περιλαμβάνει σήμερα 30 υπαλλήλους, εκ των οποίων το 40% έχει διδακτορικό δίπλωμα.

 

Αναγνώρισαν το κενό στις δυνατότητες εμπορικής μοντελοποίησης κινδύνων για τον ασφαλιστικό τομέα και πρότειναν να δημιουργήσουν μια εταιρεία HPC με βάση την επιστήμη. Η Mitiga Solutions ιδρύθηκε επίσημα το 2018 ως spin-off του Εθνικού Κέντρου Υπερυπολογιστών στη Βαρκελώνη.

 

Το 2020, η Mitiga Solutions εντάχθηκε στο Startup Program της Microsoft και συνέχισε με τα προγράμματα Founder’s και Fast-Track το επόμενο έτος. Η εταιρεία έγινε συνεργάτης ISV Co-Sell της Microsoft το 2022.

 

Εκτός από την κλιμάκωση της προσφοράς μοντελοποίησης κινδύνου, η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί επίσης για την επέκταση της επιστημονικής και επιχειρηματικής ομάδας της παγκοσμίως, την επένδυση στην αρχιτεκτονική και την ασφάλεια του cloud και τη συνέχιση της προώθησης της επιστήμης του κλίματος. Η Mitiga αναμένει να υπερτριπλασιάσει τα έσοδά της το 2023.

Exit mobile version