Η Myth.AI συγκέντρωσε 1,2 εκατ. ευρώ για την επέκταση της δημιουργίας μοτίβων AI

Η Myth AI, μια νεοσύστατη εταιρεία πίσω από ένα εργαλείο σχεδιασμού προτύπων με βάση την τεχνητή νοημοσύνη, ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 1,2 εκατομμυρίων ευρώ για την προώθηση των δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο και την εξερεύνηση νέων αγορών. Η χρηματοδότηση προέρχεται από μια τριάδα επενδυτών-αγγέλων, μεταξύ των οποίων ο Birkan Kül της Getir.com, ο Emre Kozlu και ο ιδρυτής της τουρκικής εταιρείας κλωστοϋφαντουργίας Faik Ulutas.

Με έδρα το Λονδίνο και έδρα την Τουρκία, η Myth.AI δημιουργήθηκε αρχικά για να βοηθήσει τη δική της high-end σειρά μόδας Women&Women του ιδρυτή της, αλλά τώρα προσφέρει μια γεννητική λύση τεχνητής νοημοσύνης που χρησιμοποιεί οπτικές ή κειμενικές προτροπές για να βελτιώσει το σχεδιασμό νέων και μοναδικών μοτίβων για μάρκες σε όλη την Ευρώπη. Η τεχνολογία μειώνει δραστικά τον χρόνο που απαιτείται για τη δημιουργία σχεδίων κατά παραγγελία, ενώ παράλληλα συμβάλλει στη δημιουργία μιας πιο βιώσιμης διαδικασίας σχεδιασμού και παραγωγής μέσω της μείωσης της ανάγκης για δείγματα, τα οποία τελικά καταλήγουν σε χωματερές.

Ο Özgecan Üstgül, διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Myth.AI, δήλωσε: “Η Myth.AI είναι μια εταιρεία που μπορεί να δημιουργήσει και να βελτιώσει τα σχέδιά της: “Η τεχνολογία μας επιτρέπει επί του παρόντος στις μάρκες να δημιουργούν διακριτικά μοτίβα μέσα σε λίγα λεπτά, γεγονός που τις κάνει να ξεχωρίζουν σε έναν κλάδο που συχνά εξαρτάται από τους προμηθευτές υφασμάτων. Με τον δραστικό εξορθολογισμό της διαδικασίας, όχι μόνο ενισχύουμε την αποδοτικότητα, αλλά και αντιμετωπίζουμε τα ζητήματα βιωσιμότητας της μόδας, μειώνοντας σημαντικά τα δείγματα υφασμάτων και τα πρωτότυπα. Ωστόσο, αυτός ο σημαντικός επενδυτικός γύρος σηματοδοτεί μια κομβική στιγμή στο ταξίδι μας πέρα από την τεχνολογία σχεδίων υφασμάτων και εσωτερικών χώρων και τόσο η ομάδα μου όσο και οι επενδυτές είναι ενθουσιασμένοι να δουν πώς αυτή η καινοτομία θα βοηθήσει σε νέες αγορές”.

Η Myth.AI χρησιμοποιείται ήδη σε όλη την Ευρώπη στη βιομηχανία σχεδιασμού κλωστοϋφαντουργικών προϊόντων, η αξία της οποίας εκτιμάται σε 161,4 δισεκατομμύρια δολάρια. Μάρκες όπως οι Ratti (Ιταλία), Telater (Ισπανία), Sun Textile, Elyaf Textile, Gama Textile, Zorlu Textile, Halmer Fabric (Τουρκία) χρησιμοποιούν ήδη την τεχνολογία, μαζί με τη γνωστή μάρκα της κεραμικής βιομηχανίας, Vitra.

Από την έναρξη λειτουργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο νωρίτερα μέσα στο έτος, η χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω επέκταση των δραστηριοτήτων στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς και για την εξερεύνηση νέων αγορών που θα επιτρέψουν στην επιχείρηση να διαφοροποιηθεί από την τρέχουσα εστίαση στην εφαρμογή σε κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα και στη δημιουργία σχεδίων εσωτερικών χώρων. Η επέκταση της προσφοράς της Myth.AI στην Ασία και τις ΗΠΑ είναι επίσης στην ατζέντα μετά την αύξηση, με την Myth.AI να στοχεύει να ξεκινήσει αυτή την επέκταση το 2024.

Ο Emre Kozlu, Διευθυντής Στρατηγικής & Παραγωγής Προγραμμάτων της Philip Morris International, σχολίασε: “Η Myth Myth Myth είναι μια πολύ καλή ιδέα για την ανάπτυξη της τεχνολογίας: “Είχα την ευχαρίστηση να παρακολουθήσω την εξέλιξη της Myth.AI από μια νεοφυή επιχείρηση σε πρώιμο στάδιο, σε μια πραγματική επιχείρηση τεχνητής νοημοσύνης που δραστηριοποιείται σε πολλούς κάθετους τομείς, καλλιεργώντας βιώσιμες στρατηγικές συνεργασίες και κυρίως δημιουργώντας ένα τρομερό, μοναδικό προϊόν που βασίζεται σε πραγματικά σημεία πόνου των πελατών”.

Ο συνιδρυτής της Getir, Birkan Kül, πρόσθεσε: “Η ιδρύτρια της Myth.AI με εντυπωσίασε πραγματικά και είδα μια πολύ επιτυχημένη επιχειρηματία που ήξερε τι ήθελε να κάνει. Είχα ήδη επενδύσει σε νεοφυείς επιχειρήσεις σε πολλά μέρη, αλλά η Özgecan ήταν διαφορετική- η αστείρευτη ενέργειά της, η προσγειωμένη και γεμάτη αυτοπεποίθηση στάση της είναι πολύ σημαντικά χαρακτηριστικά του ιδρυτή. Ανυπομονώ να περπατήσουμε μαζί στο δρόμο”.

Ο Faik Ulutas, ιδρυτής της Mensa Textiles, δήλωσε: “Ο κ: “Η Myth.AI έχει τη δυνατότητα να παράγει τα προϊόντα και τα μοτίβα που η εισηγμένη στο χρηματιστήριο εταιρεία κλωστοϋφαντουργίας που διευθύνω έχει αναπτύξει με μεγάλη προσοχή και προσπάθεια επί 50 χρόνια, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα και με πολύ χαμηλό κόστος”.

Exit mobile version