Η nuvo σήκωσε 3 εκατ. ευρώ για να διασφαλίσει ότι οι εταιρείες λογισμικού μπορούν να ανταλλάσσουν και να ενσωματώνουν χωρίς κόπο εξωτερικά δεδομένα

Η νεοσύστατη επιχείρηση SaaS nuvo έκλεισε 3 εκατομμύρια ευρώ σε κεφάλαιο εκκίνησης για την περαιτέρω ανάπτυξη του καθολικά εφαρμόσιμου API με τεχνητή νοημοσύνη για εξωτερικές εισαγωγές, επιτρέποντας στις εταιρείες λογισμικού να αποδέχονται και να ενσωματώνουν αβίαστα δεδομένα πελατών. Η διαδικασία αυτή, η οποία αποκαλείται “onboarding δεδομένων πελατών”, είναι ζωτικής σημασίας για κάθε εταιρεία προκειμένου να επιταχύνει τον χρόνο αξιοποίησης, οδηγώντας σε αυξημένη ικανοποίηση των χρηστών και ενισχυμένες πωλήσεις.

Του γύρου χρηματοδότησης ηγήθηκε η La Famiglia, ενώ συμμετείχαν νέοι και υφιστάμενοι επενδυτές, όπως οι FoodLabs, APX και Collective Ventures, Exxeta Ventures και διάφοροι επιχειρηματικοί άγγελοι. Η nuvo θα χρησιμοποιήσει τα κεφάλαια για να αναπτύξει περαιτέρω τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης, να εδραιώσει τη θέση της ως κορυφαία λύση στην Ευρώπη, καθώς και να συνεχίσει να επεκτείνεται παγκοσμίως.

Η nuvo είναι μια εταιρεία SaaS που ιδρύθηκε στο Αμβούργο το 2022 από τους Michael Zittermann και Ben Hartig, η οποία έχει ως στόχο να παρέχει τις καλύτερες δυνατές λύσεις εισαγωγής για την εισαγωγή δεδομένων πελατών. Η ιδέα προέκυψε για πρώτη φορά όταν παρατήρησαν ότι εκατομμύρια επιχειρήσεις εξακολουθούν να αναδιαρθρώνουν χειροκίνητα και επίπονα τα ακατάστατα λογιστικά φύλλα που λαμβάνουν από τους πελάτες τους σε καθημερινή βάση.

Οι εταιρείες αυτές έτρεχαν σε αμέτρητους κύκλους αναδιαμόρφωσης, σπαταλώντας μήνες χρόνου και εσωτερικούς πόρους και αποσπώντας την προσοχή από το δικό τους βασικό προϊόν. Για να λύσει αυτό το επαναλαμβανόμενο πρόβλημα, η nuvo άρχισε να κατασκευάζει ισχυρές λύσεις που υποστηρίζονται από τεχνητή νοημοσύνη για να προσφέρει στις επιχειρήσεις μια καθολικά εφαρμόσιμη πλατφόρμα για την αντιστοίχιση και τη μετατροπή οποιωνδήποτε δεδομένων στην επιθυμητή δομή και μορφή.

“Η πολυπλοκότητα που συνεπάγεται η εισαγωγή δεδομένων από διάφορα αρχεία και δομές είναι τεράστια. Με τους αλγορίθμους τεχνητής νοημοσύνης μας, προσπαθούμε να χειριζόμαστε αυτόματα κάθε μοναδική περίπτωση χρήσης, επιτρέποντας έτσι σε όλους τους πελάτες μας να μετατρέψουν τα εξωτερικά τους δεδομένα σε πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία”, δήλωσε ο Ben Hartig, CTO της nuvo. “Μόλις το SDK μας υλοποιηθεί στην εφαρμογή του πελάτη μας, καλύπτει ακόμη και την πιο σύνθετη περίπτωση ακραίων καταστάσεων, απελευθερώνοντας πολύτιμους πόρους ανάπτυξης για να επικεντρωθούν στην ανάπτυξη της βασικής λειτουργικότητας”.

Από την προ της σποράς χρηματοδότηση τον Απρίλιο του 2022, η nuvo έχει αυξήσει το πελατολόγιό της σε διάφορα τμήματα της αγοράς και περιλαμβάνει ονόματα όπως RiskMethods, Sastrify, Lano και FMS Logistics.

Η Paula Hübner από τη La Famiglia πρόσθεσε: “Πιστεύουμε ότι τα δεδομένα που βασίζονται σε αρχεία θα παραμείνουν κοινός παρονομαστής στη συντριπτική πλειονότητα των εταιρειών – και η nuvo έχει τη δυνατότητα να γίνει μια κορυφαία πλατφόρμα για την ετερογενή διακίνηση δεδομένων”.

Ανεξάρτητα από τον κλάδο, η ασφάλεια και η συμμόρφωση αποτελούν επίσης βασικό παράγοντα για την ανταλλαγή δεδομένων και η nuvo λαμβάνει σοβαρά υπόψη της αυτή την υποχρέωση. “Χάρη στη μοναδική μας front-end επεξεργασία, τηρούμε φυσικά τους αυστηρούς νόμους του GDPR της Ευρώπης, μη επεξεργαζόμενοι ευαίσθητα δεδομένα των πελατών μας. Θα συνεχίσουμε να δημιουργούμε το πιο ολοκληρωμένο API για δεδομένα που βασίζονται σε αρχεία, ενώ παράλληλα θα επιδιώκουμε να είμαστε η πιο ασφαλής και συμβατή λύση για τους πελάτες μας”, σχολίασε ο Michael Zittermann, Διευθύνων Σύμβουλος της nuvo.

Η nuvo ξεκίνησε αρχικά από μια πρώην επιχείρηση αγοράς, αφού οι ιδρυτές Ben Hartig και Michael Zittermann παρατήρησαν τον τεράστιο χρόνο και την προσπάθεια που χρειαζόταν στους πελάτες τους για να εισάγουν δεδομένα σχετικά με το προϊόν στο προϊόν λογισμικού τους. Αφού δημιούργησαν ένα Proof-of-Concept με μερικές εταιρείες λιανικής τεχνολογίας, διαπίστωσαν ότι το πρόβλημα εμφανίζεται στην πραγματικότητα σε κάθε κλάδο που εισάγει δομημένα δεδομένα, όπως το Excel, το CSV και το JSON – και ότι ο καθένας από αυτούς θα απαιτούσε μια παρόμοια αλλά προσαρμόσιμη λύση, γεγονός που οδήγησε στην ίδρυση της nuvo.

Exit mobile version