Η Rentman, ειδικός στον κλάδο των εκδηλώσεων, συγκεντρώνει 20 εκατ. ευρώ και στοχεύει σε εξαγορές

Η Rentman, πάροχος λύσεων SaaS για τον κλάδο παραγωγής εκδηλώσεων και μέσων ενημέρωσης, σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την επένδυσή της ύψους 20 εκατ. ευρώ για την ενίσχυση της ανάπτυξης προϊόντων και τη χρηματοδότηση στρατηγικών εξαγορών.

Τα συνέδρια, οι εκδηλώσεις, οι σύνοδοι κορυφής, όπως θέλετε να τα ονομάσετε, είναι απαραίτητα για κάθε βιομηχανία. Είτε πρόκειται για μια συνάντηση που αφορά ολόκληρο τον κλάδο, όπως η Σύνοδος Κορυφής Tech.eu, είτε για μια συνάντηση που αφορά συγκεκριμένο ρόλο εργασίας, όπως το Digital Trust World της ISACA, οι εκδηλώσεις αυτές χρησιμεύουν ως κοινό έδαφος για μάθηση, συναντήσεις και δικτύωση.

Πίσω από την κουρτίνα
Αλλά πίσω από τη λάμψη και τη γοητεία της κεντρικής σκηνής, των δείπνων ή των πάρτι υπάρχει ένας ολόκληρος στρατός επαγγελματιών παραγωγής εκδηλώσεων και μέσων ενημέρωσης που κάνει το όλο θέαμα να φαίνεται αβίαστο.

Σε τόσο μεγάλο βαθμό, ολόκληρο το πρόγραμμα παραγωγής μπορεί να είναι κάτι σαν εφιάλτης logistics, ειδικά η διαχείριση και η εποπτεία τόσο των ανθρώπων όσο και του εξοπλισμού που κάνει τη μαγεία να συμβεί. Έτσι, τόσα πολλά λογιστικά φύλλα. Τόσα πολλά.

Μπαίνει στη μέση για να προσφέρει έναν καλύτερο, πιο αποτελεσματικό τρόπο για να ζογκλέρουμε την τέχνη της εκδήλωσης η Rentman της Ουτρέχτης μια σειρά από λύσεις SaaS, ειδικά προσανατολισμένες προς τον κλάδο των εκδηλώσεων και της παραγωγής μέσων ενημέρωσης.

Πέρα από το bootstrapped
Bootstrapped από την έναρξη λειτουργίας της εταιρείας το 2015, θα φανταζόσασταν ότι μια εταιρεία που απευθύνεται ειδικά σε έναν κλάδο που εξαρτάται από τις προσωπικές αλληλεπιδράσεις θα μπορούσε να μην είναι πλέον μαζί μας σήμερα.

Και έτσι σήμερα, η ανακοίνωση της Rentman για την επένδυση 20 εκατομμυρίων ευρώ σε αναπτυξιακό μετοχικό κεφάλαιο από την Expedition Growth Capital, την πρώτη εισαγωγή εξωτερικού κεφαλαίου από την εταιρεία, θα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής.

Έχοντας αντέξει την καταιγίδα και οπλισμένη πλέον με 20 εκατ. ευρώ, η Rentman αναφέρει ότι το κεφάλαιο θα χρησιμοποιηθεί όχι μόνο για να προωθήσει τις εξελίξεις των προϊόντων της αλλά και για να προβεί σε στρατηγικές εξαγορές στον εξειδικευμένο τομέα της.

Όπως υποδηλώνει το όνομα της εταιρείας, μία από τις υπηρεσίες που προσφέρει η Rentman είναι η ενοικίαση και η παρακολούθηση εξοπλισμού παραγωγής, μια υπηρεσία που παρέχει και η γειτονική Cheqroom με έδρα το Gent.

Σχετικά με την επένδυση και τα μελλοντικά σχέδια, ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Rentman Roy van den Broek μοιράστηκε:

“Αυτή η επένδυση σηματοδοτεί την έναρξη ενός συναρπαστικού νέου κεφαλαίου για την Rentman. Πιστεύουμε ότι οι επαγγελματίες παραγωγής εκδηλώσεων και μέσων ενημέρωσης αξίζουν απίστευτο λογισμικό και είμαστε υπερήφανοι που η πλατφόρμα μας επιτρέπει στους χρήστες μας να πραγματοποιούν αξέχαστες παραγωγές.

“Βλέπουμε αυξανόμενη ζήτηση στη Βόρεια Αμερική, την Ευρώπη και σε άλλες βασικές περιοχές μας και το κεφάλαιο και η εξειδικευμένη συνεργασία από την Expedition θα μας επιτρέψει να επιταχύνουμε τα σχέδιά μας”.

Σύμφωνα με την εταιρεία, πέρυσι παραδόθηκαν πάνω από ένα εκατομμύριο έργα μέσω της πλατφόρμας της, από εταιρικές εκπομπές live streaming μέχρι γαμήλιες γιορτές, μουσικά φεστιβάλ και κινηματογραφικές παραγωγές blockbuster, εξυπηρετώντας 250.000 χρήστες σε περισσότερες από 100 χώρες παγκοσμίως.

 

 

Exit mobile version