Η Resolve Ventures εγκαινιάζει νέο Ταμείο Κλιματικών Επιπτώσεων για ιρλανδικές νεοφυείς επιχειρήσεις βιωσιμότητας

Το ταμείο θα προωθεί και θα συμβουλεύει ιρλανδικές εταιρείες τεχνολογίας αειφορίας και κλιματικής τεχνολογίας σε πρώιμο στάδιο.

Αυτή την εβδομάδα, η Resolve Ventures, μια ιρλανδική εταιρεία διαχείρισης κεφαλαίων ανάπτυξης και ανάπτυξης, ανακοίνωσε το νέο της Ταμείο για τον αντίκτυπο του κλίματος, μετά την επιτυχή υποστήριξη από το Irish Innovation Seed Fund.

Το ταμείο, το οποίο εγκρίθηκε από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων, το Enterprise Ireland και το Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων NTMA Ireland, θα χρησιμοποιηθεί για τη σπορά και την παροχή συμβουλών σε ιρλανδικές πρωτοπόρες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της βιωσιμότητας και της κλιματικής τεχνολογίας με τομεακή εστίαση στην ενέργεια, τη γεωργία, την κινητικότητα, τις κατασκευές, τον έξυπνο καταναλωτισμό και τη διαχείριση των πόρων.

Η καλλιέργεια και η κλιμάκωση των νεοφυών επιχειρήσεων αειφορίας είναι το κλειδί για τη διασφάλιση της ταχείας απεξάρτησης της ιρλανδικής και της ευρύτερης παγκόσμιας οικονομίας από τον άνθρακα, σύμφωνα με τους νομικά δεσμευτικούς στόχους. Η Resolve Ventures θα αναπτύξει ένα χαρτοφυλάκιο λύσεων απαλλαγής από τον άνθρακα που θα είναι θετικές για τη φύση, δίκαιες και ευθυγραμμισμένες με τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Οι εταίροι David Scanlon και Alan Costello, σκοπεύουν όχι μόνο να παράσχουν επενδύσεις αλλά και να προωθήσουν και να καθοδηγήσουν το οικοσύστημα των επιχειρήσεων, αντλώντας από την εκτεταμένη εμπειρία τους στο ιρλανδικό τοπίο των τεχνολογικών νεοφυών επιχειρήσεων και στον τομέα της περιβαλλοντικής τεχνολογίας, .

Ο David Scanlon, διευθύνων σύμβουλος της Resolve Ventures, δήλωσε: “Ο David Scanlon, διευθύνων σύμβουλος της Resolve Ventures, δήλωσε:

“Είμαστε ευτυχείς με το σημαντικό ποσό χρηματοδότησης που έχει εξασφαλιστεί μέχρι σήμερα. Στην Resolve Ventures, πιστεύουμε ότι πρέπει να επενδύουμε στο μέλλον μας και να συμβάλλουμε στην επίτευξη της δυναμικής αντίκτυπου που είναι απαραίτητη για την επίτευξη των στόχων που προβλέπονται από τους στόχους βιώσιμης ανάπτυξης του ΟΗΕ.

Μέσω αυτού του ταμείου, ελπίζουμε να βοηθήσουμε καινοτόμες τεχνολογικές λύσεις που θα τροφοδοτήσουν την απεξάρτηση από τον άνθρακα των συστημάτων διατροφής, ενέργειας, μεταφορών και κατανάλωσης.

Αυτό το ταμείο δεν είναι ευεργετικό μόνο για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε όλοι μας. Ακόμα, έχει ισχυρό οικονομικό νόημα: οι κυβερνήσεις, οι επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας και οι πολυεθνικές εταιρείες θα κληθούν να επενδύσουν και να δαπανήσουν πολλά για τη βιωσιμότητα τα επόμενα χρόνια”.

Exit mobile version