Η Routefusion διοχετεύει στην αγορά $3.6 για διεθνείς πληρωμές

Διευκολύνοντας της επιχειρήσεις να πληρώνουν τους υπαλλήλους τους που βρίσκονται σε άλλες χώρες

Οι ιδρυτές τη εταιρίας Colton Seal και Richard Scappaticci αρχικά ξεκίνησαν να φτιάξουν μια neobank, μια τράπεζα χωρίς φυσικά καταστήματα όπου όλες οι λειτουργίες γίνονται διαδικτυακά. Στην πορεία όμως ανακάλυψαν το κύριο πρόβλημα των πελατών που ήταν η μεταφορά χρημάτων σε τράπεζες του εξωτερικού και έτσι τους μπήκε αρχικά η ιδέα να δημιουργήσουν μια ολοκληρωμένη λύση η οποία ενσωματώνει 10 παρόχους υπηρεσιών πληρωµών. Αυτό είναι και η μεγαλύτερη πρόκληση που καλούνται να αντιμετωπίσουν, σε μια μόνο εφαρμογή με όλος τους παρόχους επιτρέποντας εν τέλει με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο διασυνοριακές πληρωμές.

Η εταιρία με έδρα το Όστιν, Τέξας, ιδρύθηκε το 2019 και επιτρέπει στους προγραμματιστές μέσω ενός API να πραγματοποιούν διασυνοριακές πληρωμές σε μόλις 2 μέρες και σε συνεργασία με 7 διαφορετικές τράπεζες και παρόχους συναλλαγματικών.

Με τους πόρους των $3.6 εκατομμυρίων που συγκεντρώθηκαν από τους επενδυτές της, η εταιρία θα τους αξιοποιήσει για την πρόσληψη ατόμων για τις υπηρεσιακές λειτουργιές της με στόχο την περεταίρω διεύρυνση των διεθνών συνεργατών της αλλά και την βελτίωση του προϊόντος της.

Η Routefusion λύνει στην ουσία ένα μεγάλο πρόβλημα το οποίο ιστορικά είχε παραμεληθεί αλλά έχει μεγάλη αξία, αυτό δεν είναι άλλο από τις διασυνοριακές πληρωμές ιδίως εργαζομένων άλλων χωρών που μέχρι τώρα έπρεπε να αντιμετωπίσουν μια μεγάλη και κοστοβόρα διαδικασία.

Ο αριθμός των πληρωμών που πραγματοποιήθηκαν μέσω της εταιρίας αυξάνεται δραματικά κάθε μήνα φτάνοντας στο τέλος του 2020 περίπου στα $40 εκατομμύρια.

Ταυτόχρονα ο Colton Seal, συνιδρυτής της εταιρίας, βλέπει μια μεγάλη ευκαιρία στον χώρο των fintech startup, στον οποίον και επιθυμεί να εισχωρήσει, καθώς η αγορά προβλέπεται να φτάσει μέχρι και τα $25.7 δισεκατομμύρια μέχρι το 2027. Μερικές ακόμη εταιρίες που οι επενδυτές τις θεωρούν ενδιαφέρουσες είναι:

Όραμα της Routefusion είναι γίνει ο κύριος πάροχος διεθνών ηλεκτρονικών πληρωμών αλλάζοντας τα θεμέλια των παραδοσιακών τραπεζών που υπάρχουν και στην Αμερική και αντικαθιστώντας τα με τις λειτουργίες που προσφέρει η Routefusion, στοχεύοντας πάντα και προς την διεθνή της επέκταση.

Exit mobile version