Η Seasony συγκέντρωσε1,5 εκατ. ευρώ για να φέρει το νέο κινητό ρομπότ στις κάθετες φάρμες της Ευρώπης

Η Seasony, πρωτοπόρος στην κινητή ρομποτική για την κάθετη γεωργία, ανακοίνωσε την επιτυχή ολοκλήρωση του τελευταίου γύρου χρηματοδότησής της, εξασφαλίζοντας επενδύσεις ύψους 1,5 εκατ. ευρώ από ομάδα επενδυτών υψηλού προφίλ. Επικεφαλής του γύρου ήταν η North Ventures και το EFIO (Ταμείο Εξαγωγών και Επενδύσεων της Δανίας). Μαζί τους επένδυσαν αρκετοί εξέχοντες και έμπειροι επιχειρηματικοί άγγελοι, όπως οι Vagn Ove Soerensen, Torben Wind, Klaus Holse, Barbara Taudorf Andersen, Nicolaj Reffstrup (Look Up Ventures) και πολλοί άλλοι.

Αυτό το χρηματοδοτικό ορόσημο θα ωθήσει τη Seasony στην αποστολή της να καταστήσει την καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους πιο επεκτάσιμη, κερδοφόρα και βιώσιμη μέσω της τεχνολογίας κινητής ρομποτικής αιχμής. Τα κεφάλαια επιτρέπουν στη Seasony να επιταχύνει την ανάπτυξη των προϊόντων της και να επεκταθεί προς τις βασικές αγορές της Μέσης Ανατολής και της Βόρειας Αμερικής.

Η Seasony ιδρύθηκε το 2018 και ο πυρήνας της είναι να μεταφέρει το καλύτερο της αυτοματοποίησης της κινητής ρομποτικής, που κατά τα άλλα είναι κυρίως γνωστή από τις αποθήκες της Amazon, στην καλλιέργεια σε εσωτερικούς χώρους. Με τη χρήση κινητών ρομπότ, στους καλλιεργητές προσφέρεται μια ευέλικτη και οικονομικά αποδοτική αυτοματοποιημένη λύση ως εναλλακτική λύση τόσο για τους ψαλιδωτούς ανελκυστήρες όσο και για τους στατικούς ανελκυστήρες και τις μεταφορικές ταινίες.

“Φιλοδοξούμε η Watney να γίνει ο John Deere της εσωτερικής καλλιέργειας. Το Watney χειρίζεται τόσο τις βαριές όσο και τις επικίνδυνες ανυψώσεις, ενώ αναλύει κάθε φυτό μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια – με μια μνήμη που επιτρέπει στις κάθετες φάρμες να εξορθολογίζουν σημαντικά τις λειτουργίες και να έχουν μεγαλύτερη παραγωγή από κάθε τετραγωνικό μέτρο”, δήλωσε ο Christopher Weis Thomasen, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Seasony.

Το Watney μπορεί να εργάζεται όλο το εικοσιτετράωρο, από τη στιγμή που σπέρνονται οι σπόροι μέχρι τη στιγμή που συγκομίζονται τα φυτά. Όταν το Watney κινείται σε μια κάθετη φάρμα, αναλαμβάνει εργασίες όπως η μετακίνηση δίσκων φυτών πάνω και κάτω από ράφια ύψους 10 μέτρων και η μεταφορά τους σε διαφορετικούς σταθμούς. Όλα αυτά ενώ αναλύει, αναφέρει και αποθηκεύει συνεχώς δεδομένα σχετικά με τα χαρακτηριστικά κάθε μεμονωμένου φυτού και το περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσονται.

Ο συνδυασμός προηγμένων αισθητήρων, ρομποτικής και αλγορίθμων από τη Seasony επιτρέπει την παρέμβαση σε πολύ πιο πρώιμο στάδιο της διαδικασίας της κάθετης καλλιέργειας. Εάν ένα φυτό χρειάζεται περισσότερο νερό, θρεπτικά συστατικά, φως ή CO2, τότε τα συστήματα θα είναι σε θέση να παρέχουν αυτές τις κρίσιμες πληροφορίες. Έτσι δημιουργούνται οι καλύτερες συνθήκες για την κάθετη φάρμα ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη απόδοση.

“Είμαστε ενθουσιασμένοι που ολοκληρώσαμε με επιτυχία αυτόν τον γύρο χρηματοδότησης και είμαστε ευγνώμονες για την υποστήριξη και την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν οι επενδυτές μας”, πρόσθεσε ο Christopher Weis Thomasen, συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Seasony. “Αυτή η σημαντική επένδυση θα τροφοδοτήσει την ικανότητά μας να προωθήσουμε την καινοτομία στη ρομποτική της κάθετης γεωργίας και θα μας φέρει πιο κοντά στην υλοποίηση του οράματός μας για ένα πιο βιώσιμο και ανθεκτικό σύστημα τροφίμων”.

Exit mobile version