Η Tilak Healthcare συγκεντρώνει 10 εκατ. ευρώ για την παιχνιδοποίηση της παρακολούθησης οφθαλμικών παθήσεων

Η Tilak Healthcare ανέπτυξε το OdySight, το πρώτο σύστημα τηλεπαρακολούθησης για οφθαλμολογικές παθήσεις, ιδίως για τον χρόνιο εκφυλισμό της ωχράς κηλίδας.

Σήμερα η Tilak Healthcare, πρωτοπόρος και κορυφαίος παίκτης στον τομέα της οφθαλμολογικής ψηφιακής υγείας, συγκέντρωσε 10 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης υπό την ηγεσία της Elaia και της Cap Horn. Με τον τρόπο αυτό η χρηματοδότηση της νεοφυούς επιχείρησης ανέρχεται σε 19,5 εκατ. ευρώ

Η Tilak Healthcare έχει αναπτύξει το OdySight, το οποίο φέρει σήμανση CE ως ιατροτεχνολογικό προϊόν κατηγορίας Ι. Η συσκευή είναι το πρώτο σύστημα τηλεπαρακολούθησης για οφθαλμολογικές παθήσεις, ιδίως για τη χρόνια εκφύλιση της ωχράς κηλίδας, η οποία γίνεται ταχύτατα όλο και πιο διαδεδομένη και αποτελεί την κύρια αιτία τύφλωσης παγκοσμίως σε άτομα κάτω των 50 ετών. Διαθέτει μια διεπαφή παιχνιδιών για κινητά τηλέφωνα που έχει σχεδιαστεί για την παρακολούθηση των ηλικιακών διαταραχών της όρασης από απόσταση.

Η OdySight, η πρώτη της πλατφόρμα, επικεντρώνεται στην οφθαλμολογία και η OdySight βελτιώνει τη διαδρομή περίθαλψης των ασθενών και αποτελεί τη λύση αναφοράς για την παρακολούθηση της όρασης στο σπίτι. Χρησιμοποιείται ήδη στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη, ιδίως χάρη σε μια συνεργασία συν-προώθησης στη Γαλλία με την Laboratoires Théa.

Η ομάδα αποτελείται από εμπειρογνώμονες με εμπειρία άνω των τριών δεκαετιών στον σχεδιασμό βιντεοπαιχνιδιών, καθώς και από εξαιρετικά έμπειρους, παγκοσμίου φήμης επιστήμονες. Αυτός ο μοναδικός συνδυασμός συμπληρωματικών δεξιοτήτων βοηθά την Tilak να δημιουργεί ελκυστικές λύσεις για τους ασθενείς, ενώ παράλληλα ανταποκρίνεται στις αυστηρές κλινικές απαιτήσεις των ιατρών.

Από την κυκλοφορία του στην Ευρώπη, το OdySight έχει βελτιώσει τη φροντίδα 12.000 ασθενών που πάσχουν από ασθένειες του αμφιβληστροειδούς, όπως η ηλικιακή εκφύλιση της ωχράς κηλίδας (AMD) και η διαβητική αμφιβληστροειδοπάθεια, επιτρέποντας στους οφθαλμιάτρους να παρακολουθούν την οπτική οξύτητα των ασθενών σε πραγματικό χρόνο.

Κατά την άντληση κεφαλαίων, η Elaia και η Cap Horn πλαισιώθηκαν από τους μακροχρόνιους επενδυτές iBionext και SWEN Capital Partners, μαζί με την Théa (ναυαρχίδα της γαλλικής οφθαλμολογικής βιομηχανίας), την Adelie και αρκετούς διάσημους οφθαλμιάτρους και επιχειρηματικούς αγγέλους, συμπεριλαμβανομένου του Yann Fleureau (συνιδρυτή της Cardiologs).

Ο Edouard Gasser, πρόεδρος, διευθύνων σύμβουλος και συνιδρυτής της Tilak Healthcare, δήλωσε: “Η εταιρεία Tilak Healthcare είναι η πρώτη εταιρεία που έχει αναλάβει την ευθύνη για την ανάπτυξη και τη λειτουργία της:

“Όλοι οι επενδυτές μας μοιράζονται τη φιλοδοξία μας να φέρουμε επανάσταση στην οφθαλμολογική περίθαλψη μέσω ψηφιακών τεχνολογιών και βιντεοπαιχνιδιών, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση ορισμένων από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όλα τα συστήματα υγειονομικής περίθαλψης παγκοσμίως. Πρόσφατα πετύχαμε σημαντικά ορόσημα στην προσπάθειά μας να καταστήσουμε την Tilak Healthcare παγκόσμιο σημείο αναφοράς για την εξ αποστάσεως παρακολούθηση των διαταραχών της όρασης.

Η υγεία της όρασης είναι ένα από τα κλειδιά για την καλή γήρανση και σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε την τεχνογνωσία μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να διατηρήσουν την όρασή τους όσο το δυνατόν καλύτερα”.

Αυτός ο νέος γύρος χρηματοδότησης ανεβάζει τη συνολική χρηματοδότηση της Tilak Healthcare στα 22 εκατ. ευρώ. Τα κεφάλαια θα επιταχύνουν την εξάπλωση του OdySight στη Γαλλία και στο εξωτερικό, καθώς και την ανάπτυξη νέων λύσεων για άλλες ιατρικές παθήσεις.

Η Samantha Jérusalmy, εταίρος της Elaia, μοιράστηκε τα εξής: “Η εταιρεία TildyAdy είναι μια εταιρεία που θα μπορούσε να βοηθήσει την εταιρεία να αναπτύξει τις δραστηριότητές της:

Σκοπεύουμε να εφαρμόσουμε την τεχνογνωσία μας για να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να διατηρήσουν την όρασή τους όσο το δυνατόν καλύτερα.

Η Tilak Healthcare καθιερώνεται ως κορυφαίος παίκτης στον τομέα της οπτικής υγείας, εισάγοντας νέους τρόπους παρακολούθησης των ασθενών με το OdySight®, την πρώτη κλινικά αποδεδειγμένη εφαρμογή για την παρακολούθηση χρόνιων διαταραχών της όρασης από απόσταση.

Η Tilak έχει σημειώσει εντυπωσιακή πρόοδο από τότε που επενδύσαμε για πρώτη φορά και βρίσκεται σε καλό δρόμο για να καλύψει την αυξανόμενη ανάγκη παρακολούθησης των διαταραχών της όρασης λόγω των νέων τρόπων ζωής και της γήρανσης του πληθυσμού”.

Ο Fabrice Mercier, Alliance Manager της Théa, πρόσθεσε:

: “Η Théa ανυπομονεί να αυξήσει την υποστήριξή της προς την Tilak Healthcare, συνεχίζοντας την επιτυχημένη συνεργασία μας για το λανσάρισμα του OdySight® στη Γαλλία. Η δέσμευση αυτή υπογραμμίζει τον στόχο μας να επιδιώκουμε θεραπευτικές εξελίξεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες τόσο των ασθενών όσο και των επαγγελματιών υγείας.

Στην Théa, είμαστε πλήρως προσηλωμένοι στην προώθηση της καινοτομίας σε συνεργασία με όλους τους συμμετέχοντες στο οικοσύστημα της υγειονομικής περίθαλψης, με τη φιλοδοξία να εξαλείψουμε την αποφεύξιμη τύφλωση και να προτείνουμε λύσεις που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ανθρώπων που ζουν με οφθαλμικές διαταραχές”.

Exit mobile version