Η Topaz Energy δοκιμάζει το ενδιαφέρον των επενδυτών με IPO $253,000,000

Μία νέα καναδική εταιρία ενέργειας δοκιμάζει το ενδιαφέρον των επενδυτών σε μία βιομηχανία που έχει κλονιστεί από την πανδημία, με μία IPO που έχει προγραμματιστεί για τον επόμενο μήνα.

Η Topaz Energy Corp., μία μονάδα της εταιρίας παραγωγής φυσικού αερίου Tourmaline Oil Corp., σκοπεύει να συγκεντρώσει το συνολικό ποσό των $252,5 εκατομμυρίων – ποσό που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα $285 εκατομμύρια με μία υπερκατανομή μετοχών.

Η IPO είναι προγραμματισμένη για μετά τα μέσα Οκτωβρίου με μετοχές που θα διαπραγματεύονται στην τιμή των $13 έως $15. Η εισαγωγή θα γίνει στο Χρηματιστήριο του Τορόντο με το σύμβολο TPZ, και επικεφαλής την Peters & Co. Ltd.και την Bank of Nova Scotia.

Η εν λόγω IPO αναμένεται να είναι η σημαντικότερη στη βιομηχανία ενέργειας μετά την IPO της AltaGas πριν από μία διετία, καθώς και μία δυνατή ψήφος εμπιστοσύνης σε μία βιομηχανία που κλονίστηκε από την πανδημία λόγω της μείωσης στη ζήτηση αλλά και στην τιμή του προϊόντος της.

Η Topaz (πρώην Exshaw Oil Corp.) ιδρύθηκε τον Νοέμβριο του 2019 ως μονάδα της Tourmaline, με κεφαλαιοποίηση $800,000,000. Έχει συγκεντρώσει $353,8 εκατομμύρια μέσω δύο γύρων equity financing, αλλά η Tourmaline διατηρεί ακόμα το 63,5% της εταιρίας.

Τον Ιούλιο, η Topaz εξαγόρασε το 12,5% της Glacier Gas Plant από την Advantage Oil & Gas Ltd. έναντι $100 εκατομμυρίων, και αυτόν τον μήνα εξαγόρασε το 1/4 της Banshee Gas Plant από την Tourmaline έναντι $52,5 εκατομμυρίων καθώς και το δικαίωμα εκμετάλλευσης του 4% μη ανεπτυγμένης γης κοντά στο Clearwater της Alta.

Exit mobile version