Ας είμαστε ειλικρινείς, τα λουριά είναι σφιχτά αυτή τη στιγμή, και ακόμη και στις καλύτερες εποχές, το να πληρώνονται τα τιμολόγια στην ώρα τους κάθε φορά, συχνά απαιτεί μια ευχή και μια προσευχή. Τι πρέπει να κάνει λοιπόν μια ανερχόμενη επιχείρηση όταν έχει μετρητά για να αναπτυχθεί, να συνεχίσει ή/και να συντηρηθεί, αλλά αυτά τα μετρητά είναι δεσμευμένα αλλού στο ένα ή στο άλλο σύστημα;
Εντασσόμενη σε έναν αριθμό δανειστών που επικεντρώνονται στις ΜΜΕ, και αυτό δεν είναι καθόλου κακό, η Triver του Λονδίνου εξασφάλισε 7 εκατομμύρια λίρες μέσω των Stride, Axeleo Capital και Motive Partners, με επενδύσεις ανιχνευτών από τις Andreessen Horowitz και Sequoia Capital.
Παρόμοια με τους ανταγωνιστές της, η Triver χρησιμοποιεί ανοικτά τραπεζικά δεδομένα και τεχνητή νοημοσύνη για να υπολογίζει και να αναλαμβάνει τον κίνδυνο όταν πρόκειται να προκαταβάλει σε μικρές επιχειρήσεις έως και το 100% ενός τιμολογίου που περιμένει να εξοφληθεί.

Στην πραγματικότητα, η fintech μπορεί να προσφέρει στις ΜΜΕ έως και το 20% του ετήσιου κύκλου εργασιών τους επιτόπου, και, σε ένα ποσοστό που η Triver ισχυρίζεται ότι είναι πιο ανταγωνιστικό από άλλες επιλογές στην αγορά, συμπεριλαμβανομένων ενός τραπεζικού λογαριασμού υπερανάληψης, του παραδοσιακού factoring, μιας πιστωτικής κάρτας, μιας χρηματοδότησης βάσει εσόδων και μιας προκαταβολής μετρητών από τον έμπορο.
“Η ταχεία πρόσβαση σε δανεισμό είναι πλέον δεδομένη για τους περισσότερους καταναλωτές, αλλά δυστυχώς καθόλου για τις μικρές επιχειρήσεις. Δίνοντας τη δυνατότητα “άμεσου κεφαλαίου με ένα κλικ” για οποιαδήποτε ΜΜΕ από οποιονδήποτε βιομηχανικό κλάδο, πρόκειται να αλλάξουμε ριζικά τον τρόπο με τον οποίο οι επιχειρηματίες μπορούν να διαχειρίζονται την επιχείρησή τους – σε πραγματικό χρόνο και με τρόπο που να ευθυγραμμίζεται περισσότερο με τον ρυθμό της δραστηριότητάς τους”, εξήγησε ο διευθύνων σύμβουλος της Triver, Jerome Le Luel. “Θα επιτρέψουμε επίσης την εμφάνιση της κατάλληλης ενσωματωμένης χρηματοδότησης για τις ΜΜΕ, με κεφάλαια που θα είναι απρόσκοπτα διαθέσιμα στο σημείο που τα χρειάζονται μέσω αξιόπιστων ψηφιακών εταίρων. Χάρη στα ανοικτά τραπεζικά δεδομένα και την τεχνητή νοημοσύνη, οι μικρές επιχειρήσεις θα απολαύσουν επιτέλους την εμπειρία που μοιάζει με την εμπειρία του καταναλωτή που τους αξίζει”.