Νέα πλατφόρμα προσφέρει υβριδικές λύσεις χρηματοδότησης

Το κραχ του 2008 αποτέλεσε έναυσμα για μία ολόκληρη επανάσταση στο FinTech (χρήση νέων τεχνολογιών στον χρηματοπιστωτικό κλάδο) την τελευταία δεκαετία. Σήμερα, η παγκόσμια πανδημία έρχεται να δοκιμάσει τη σταθερότητα των υπηρεσιών χρηματοοικονομικής τεχνολογίας και τη ρευστότητα των επενδυτών που τις κινούν.

Νέες λύσεις κεφαλαίων που θα θέλαμε να δούμε.

Μετά από 12 χρόνια στη Wall Street και άλλα 12 στο fintech, ο CEO της Seats Capital, Shane Hadden,  ένωσε τις δυνάμεις του με τον John Ewing και, μαζί, ανακάλυψαν μία τρομερή ευκαιρία για επιχειρηματίες και επενδυτές: Ιδέες για υβριδικές μεθόδους χρηματοδότησης βάσει εισοδήματος.

Η χρηματοδότηση βάσει εισοδήματος δεν αποτελεί νέα ιδέα, αλλά σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερη προοπτική για καινοτομία με μία υβριδική μέση λύση – ιδιαίτερα για εκείνους που δεν επιθυμούν ή δεν πληρούν τις προϋποθέσεις για κεφάλαιο στα ώριμα μοντέλα χρηματοδότησης χρέους ή έναντι μετοχών.

Ένας απλός τρόπος προώθησης και πώλησης μελλοντικού εισοδήματος.

Όπως δηλώνει ο κ. Hadden, “έχουμε βρει έναν απλό τρόπο τυποποίησης της χρηματοδότησης βάσει εισοδήματος, ο οποίος θα προσελκύει επενδυτές. Η πλατφόρμα μας δίνει τη δυνατότητα δημιουργίας μεριδίου του μελλοντικού πιθανού εισοδήματος μίας εταιρίας και πώλησής του σε ατομικούς επενδυτές.”

Για τους επιχειρηματίες, και ιδιαίτερα τους νέους που έχουν λιγότερες επιλογές χρηματοδότησης χρέους, η πλατφόρμα της Seats υπόσχεται πολλαπλά οφέλη.

Το σύστημα επιτρέπει καλύτερη και αμεσότερη ρευστότητα αφού διευκολύνει την αποτίμηση αξίας και επιταχύνει τους χρονικούς ορίζοντες. Το μοντέλο, επίσης, δίνει τη δυνατότητα στους επιχειρηματίες να διατηρούν τον έλεγχο, καθώς τους αποτρέπει από το να προχωρούν σε πώληση χωρίς να γνωρίζουν την πραγματική αξία της εταιρίας τους.

Όσο για τους επενδυτές, πρόκειται για έναν διαφορετικό τρόπο υπολογισμού των ρίσκων που συνδέονται με μία επένδυση. Σε αντίθεση με το μοντέλο ιδίων κεφαλαίων όπου στην ουσία εξαγοράζουν ένα κάθετο μερίδιο μίας εταιρίας, με το μοντέλο Seats επενδύουν σε μία οριζόντια εισοδηματική κλίμακα. Επίσης, οι επενδυτές μπορούν να κάνουν ακόμα και μικρές επενδύσεις (τουλάχιστον $1,000) και δεν υπάρχει μέγιστο όριο χρηματοδότησης. Αυτό σημαίνει ότι η πλατφόρμα θα επιτρέπει σε κάθε ενδιαφερόμενο επενδυτή να βάζει “μικρότερα στοιχήματα” σε εταιρίες πρώιμου σταδίου.

Ένα έξυπνο μοντέλο με τη στήριξη της τεχνολογίας.

Η ομάδα της Seats εστιάζει στην ανάπτυξη μίας πλατφόρμας που θα κάνει τις συναλλαγές μεταξύ επενδυτών και επιχειρηματιών πιο έξυπνες, πιο γρήγορες και πιο εύκολες στη διαχείριση. Όπως εξηγεί ο κ. Hadden, “λειτουργούμε βάζει πιθανοτήτων. Πόσες πιθανότητες έχει η Χ εταιρία να βγάλει το Χ εισόδημα; Η πλατφόρμα δημιουργεί έναν χάρτη βάσει εισοδήματος και χρόνου, και επιτρέπει στον ιδιοκτήτη να αποδώσει μία αξία στην επιχείρησή του. Είναι πολύ πιο εύκολο να αξιολογήσεις την πιθανότητα να πιάσεις έναν εισοδηματικό στόχο, παρά να αξιολογήσεις μία εταιρία.”

Exit mobile version