Ο δισεκατομμυριούχος και κάτοχος Bitcoin Ray Dalio, αγοράζει ethereum και επαινεί τα κρυπτονομίσματα καθώς αποκαλεί τα μετρητά τη «χειρότερη επένδυση».

Ο τιτάνας των hedge fund Ray Dalio αποκάλυψε ότι έχει στην κατοχή του ethereum και εξήγησε γιατί τα κρυπτονομίσματα είναι εντυπωσιακά. «Τα κρυπτονομίσματα είναι μια εναλλακτική λύση σε ένα περιβάλλον όπου η αξία των μετρητών πέφτει», δήλωσε ο CIO της Bridgewater Associates. Χαρακτήρισε τα μετρητά τη «χειρότερη επένδυση» και «προβληματικό περιουσιακό στοιχείο» που θα χάσει 4-5% από τον πληθωρισμό.

O δισεκατομμυριούχος επενδυτής ήταν σκεπτικιστής για τη «φούσκα» του bitcoin για αρκετά χρόνια, αλλά φέτος άλλαξε γνώμη και αγόρασε το κορυφαίο κρυπτονόμισμα.

Ο Dalio – ιδρυτής και συν-διευθυντής επενδύσεων του μεγαλύτερου hedge fund στον κόσμο, της Bridgewater Associates – είπε σε συνέντευξή του στη Yahoo Finance ότι είναι τεράστιος υπέρμαχος της διασποράς και ότι τα κρυπτονομίσματα αποτελούν «ένα σχετικά μικρό μέρος» του χαρτοφυλακίου του. Εξήγησε, όμως, γιατί πιστεύει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι καλή επένδυση.

«Το βλέπω ως εναλλακτικό χρήμα σε ένα περιβάλλον όπου η αξία του χρήματος σε μετρητά υποτιμάται σε πραγματικούς όρους», είπε. «Θεωρώ πολύ εντυπωσιακό το γεγονός ότι τα τελευταία 10-11 χρόνια, αυτός ο μηχανισμός (των κρυπτονομισμάτων) εξακολουθεί να αντέχει (δεν έχει χακαριστεί κλπ) και υπάρχουν επενδυτές που τον επιλέγουν». Η κύρια χρηματοοικονομική επιλογή (του bitcoin) συνεχίζει να αυξάνεται. Εν τω μεταξύ, η υπόσχεση για αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (Decentralized Finance) – για να αποκλείσει τις παραδοσιακές τράπεζες και άλλους μεσάζοντες από τις συναλλαγές – έχει ενισχύσει το ενδιαφέρον για το ethereum.

Τα κρυπτονομίσματα εκτινάχθηκαν σε νέα υψηλά ρεκόρ τον Νοέμβριο, καθώς τοποθετήθηκαν ακόμα περισσότερα κεφάλαια στην ψηφιακή οικονομία. Μέχρι στιγμής φέτος, το bitcoin και το ethereum έχουν αυξηθεί κατά 62% και 420%, αντίστοιχα, σύμφωνα με στοιχεία του TradingView.

Η υποτίμηση των χρημάτων – αποτέλεσμα της άνευ προηγουμένου δημοσιονομικής τόνωσης των κυβερνήσεων για να βοηθήσουν τις οικονομίες εν μέσω της πανδημίας – έχει κάνει περιουσιακά στοιχεία όπως το bitcoin να φαίνονται πιο ανθεκτικά στον πληθωρισμό, υποστήριξε. «Τα μετρητά – τα οποία οι περισσότεροι επενδυτές πιστεύουν ότι είναι η ασφαλέστερη επένδυση – είναι νομίζω η χειρότερη επένδυση», είπε στη συνέντευξη.

«Μην κρίνετε τις αποδόσεις ή τα περιουσιακά σας στοιχεία σε ονομαστικούς όρους, ως προς το πόσα χρήματα έχετε. Δείτε το σε σύγκριση με τον πληθωρισμό», πρόσθεσε. «Στα μετρητά φέτος θα χάσετε 4% ή 5% από τον πληθωρισμό. Γι’ αυτό πιστεύω ότι θα είναι η χειρότερη επένδυση.» Τον Νοέμβριο, ο ρυθμός πληθωρισμού στις ΗΠΑ έφτασε στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 40 ετών σχεδόν. «Τα μετρητά θα είναι προβληματικό περιουσιακό στοιχείο», είπε, σημειώνοντας ότι ο υψηλός πληθωρισμός μειώνει την αγοραστική δύναμη.

«Κρατήστε διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο περιουσιακών στοιχείων κοιτάζοντάς το σε πραγματικούς όρους, όχι σε ονομαστικούς. Και αυτή η διαφοροποίηση θα πρέπει να είναι επίσης διεθνής, μεταξύ χωρών, όχι μόνο μεταξύ περιουσιακών στοιχείων, προκειμένου να έχετε ένα πραγματικά καλά διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο. ”

 

Πηγή: businessinsider.com

Exit mobile version