Ο επιχειρηματικός βραχίονας του συνιδρυτή της Microsoft συμβάλλει στην ενίσχυση της χρηματοδότησης της Curve κατά 58 εκατ. στερλίνες – η σειρά C ανέρχεται πλέον σε 133 εκατ. στερλίνες

Η fintech Curve, με έδρα το Λονδίνο, εξασφαλίζει επιπλέον 58 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση της σειράς Γ, αυξάνοντας το συνολικό ποσό σε 133 εκατομμύρια λίρες. Κεφάλαια για τη βελτίωση της εμπειρίας των πελατών και την επέκταση των δραστηριοτήτων δανεισμού.

Η Curve, με έδρα το Λονδίνο, ανακοίνωσε την προσθήκη 58 εκατομμυρίων λιρών στον γύρο χρηματοδότησης Series C, ανεβάζοντας το συνολικό ποσό σε 133 εκατομμύρια λίρες. Η all-things-financial app σκοπεύει να χρησιμοποιήσει τα νέα κεφάλαια για να βελτιώσει τη συνολική εμπειρία του πελάτη, να βασιστεί στην επιχείρηση δανεισμού Curve Flex, που υποστηρίζεται από την Credit-Suisse και έχει αξία 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, και να συνεχίσει να δημιουργεί και να αξιοποιεί νέες συνεργασίες.

Τα πρόσθετα 58 εκατ. λίρες της Curve χορηγήθηκαν μέσω των Britannia, IDC Ventures, Cercano Management (ο επιχειρηματικός βραχίονας της περιουσίας του συνιδρυτή της Microsoft και φιλάνθρωπου Paul G. Allen), Cohen Circle, Outward VC και ορισμένων υφιστάμενων μετόχων που δεν έχουν γνωστοποιηθεί.

Η νέα κεφαλαιακή ένεση έρχεται σε μια εποχή που η εταιρεία έχει πειράξει μια συνεργασία με έναν γίγαντα πληρωμών που δεν έχει ακόμη ονομαστεί επίσημα- ανεπιβεβαίωτες αναφορές έχουν δείξει την PayPal.

Η Curve ιδρύθηκε το 2015, παρουσιάστηκε στο κοινό το 2018 και ισχυρίζεται ότι εξυπηρετεί περίπου 4,5 εκατομμύρια πελάτες παγκοσμίως. Η εταιρεία έχει συνάψει συμφωνίες με τη Samsung, τη Mastercard, τη Huawei, τη Swatch και πολλές άλλες κορυφαίες μάρκες, προσφέροντας τελικά στους χρήστες ένα ενιαίο σημείο πρόσβασης σε ένα ευρύ φάσμα χρηματοοικονομικών προϊόντων και υπηρεσιών.

Η εταιρεία έχει καταγραφεί να συγκεντρώνει πάνω από 200 εκατομμύρια λίρες σε χρηματοδότηση με ίδια κεφάλαια, ποσό στο οποίο δεν περιλαμβάνεται το προαναφερθέν 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε χρηματοδότηση χρέους μέσω της Credit Suisse, και υποστηρίζεται από εταιρείες όπως η SpeedInvest, η Seedcamp και η Breega, για να αναφέρουμε μερικές από αυτές.

Ο διευθύνων σύμβουλος και ιδρυτής της Curve, Shachar Bialick, μοιράστηκε τα εξής: “Η Curve είναι η πρώτη εταιρεία που θα μπορούσε να είναι σε θέση να αναλάβει τη χρηματοδότηση της:

“Είναι μια απόδειξη της εκτέλεσης της ομάδας μας, της δύναμης του προϊόντος μας και της επιχείρησής μας στο σύνολό της. Αυτή η τελευταία αύξηση, όπως κάθε αύξηση, φέρνει μαζί της ανανεωμένη ευθύνη απέναντι στους μετόχους και τους πελάτες μας: Να δημιουργήσουμε ένα καλό προϊόν και μια συναρπαστική επιχείρηση, εκτελώντας σωστά.

Το μοναδικό, φιλικό προς το χρήστη και καινοτόμο προϊόν της Curve είναι κάτι που έλκει φυσικά τους επενδυτές, τους συνεργάτες και τους πελάτες, και με αυτά τα πρόσθετα μετρητά, ανυπομονούμε να φέρουμε περισσότερους ανθρώπους πιο κοντά στην οικονομική ανεξαρτησία”.

Exit mobile version