Ο πόλεμος Ρωσίας – Ουκρανίας άλλαξε τη νοοτροπία του 54% των επενδυτών.

Περισσότεροι από τους μισούς επενδυτές (54%) έχουν γίνει πιο συνειδητοί αναφορικά με  τον τρόπο με τον οποίο επενδύονται τα χρήματά τους από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας έρευνας που διεξήγαγε η βρετανική πλατφόρμα επενδύσεων απευθείας σε καταναλωτές, Interactive Investor, σε δείγμα 2.058 επισκεπτών στον ισότοπό της αυτόν τον μήνα.

Ο Lee Wild, επικεφαλής στρατηγικής μετοχών στο interactive investor, δήλωσε: “Περισσότεροι από τους μισούς από αυτούς που ανταποκρίθηκαν στη δημοσκόπησή μας έχουν πλέον μεγαλύτερη συνείδηση ​​για τον προορισμό των μετρητών τους και σχεδόν το 39% σκέφτεται να επενδύσει περισσότερο σύμφωνα με τις ηθικές τους αξίες.”

“Υπάρχουν σημάδια ότι δεν πρόκειται για μια προσωρινή τάση, αλλά για μια πιο μόνιμη αλλαγή νοοτροπιών.”

Η έρευνα διαδραστικών  επενδυτών  έδειξε ότι η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας έχει επηρεάσει τη συμπεριφορά των επενδυτών πέρα ​​από την αλλαγή νοοτροπίας, καθώς το 55% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι κάνει κάποιες αλλαγές στο χαρτοφυλάκιό τους ως απάντηση στη σύγκρουση.

Μεταξύ των ερωτηθέντων, το 42% πίστευε επίσης ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας και η πιθανή κλιμάκωσή του αποτελούν τη μεγαλύτερη απειλή για τα παγκόσμια χρηματιστήρια τα επόμενα πέντε χρόνια, ενόψει του πληθωρισμό (23%).

Ο Wild πρόσθεσε: «Ίσως τα κεφάλαια που ποτέ δεν έλαβαν υπόψη τα παραδοσιακά διαπιστευτήρια της Περιβαλλοντικής Κοινωνικής Διακυβέρνησης, ή «ESG», πρέπει τώρα να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα όπου, ως φορείς του κεφαλαίου των επενδυτών, θα πρέπει να εξετάσουν περισσότερα από τον άμεσο οικονομικό αντίκτυπο και τον κίνδυνο, μόνο. Πρέπει όλοι να αναλάβουμε την ευθύνη για το πώς οι οικονομικές μας αποφάσεις επηρεάζουν τον κόσμο γύρω μας».

Άλλα ευρήματα της δημοσκόπησης περιελάμβαναν το 58% των ερωτηθέντων που ανέφεραν ότι διοχετεύουν εφεδρικά μετρητά σε επενδύσεις με επίκεντρο το Ηνωμένο Βασίλειο πριν από τις προσφορές των ΗΠΑ (14%) και της Ευρώπης (7%).

Columnist: Ελένη Καραστέργιου
Πηγή: funds-europe.com

Exit mobile version