Ο Warren Buffett εξαγοράζει το δίκτυο φυσικού αερίου της Dominion Energy

Η Berkshire Hathaway Inc ανακοίνωσε ότι η ενεργειακή μονάδα της θα εξαγοράσει το δίκτυο μεταφοράς φυσικού αερίου και αποθήκευσης της Dominion Energy Inc για $4 δις.

Εκτός από την Dominion Energy Transmission, η εταιρία του δισεκατομμυριούχου Warren Buffett εξαγοράζει και τις θυγατρικές της Questar Pipeline, Carolina Gas Transmission, το 50% της Iroquois Gas Transmission System και το 25% των εγκαταστάσεων υγροποιημένου φυσικού αερίου της Cove Point. Η μονάδα της Berkshire θα αναλάβει κι ένα χρέος ύψους $5,7 δις – κάτι που αποδίδει στη συμφωνία επιχειρηματική αξία $9,7 δις.

Η Dominion εκτιμά ότι το 90% των μελλοντικών λειτουργικών κερδών της θα προέρχεται από υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Η Berkshire Hathaway Inc ελέγχει το 91,1% της Berkshire Hathaway Energy, η οποία είναι κάτοχος της MidAmerican Energy, των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και του δικτύου φυσικού αερίου της NV Energy και της PacifiCorp, καθώς και άλλων εταιριών αιολικής και ηλεκτρικής ενέργειας στη Βρετανία και στον Καναδά.

Η μονάδα αναλογούσε στο 12% των $23,97 δις σε λειτουργικά κέρδη το 2019. Η Berkshire Hathaway Inc έκλεισε τον Μάρτιο με $137,2 δις σε μετρητά – νούμερο που φανερώνει την αδυναμία του Buffett να βρει ευκαιρίες μεγάλων εξαγορών, ακόμα και μετά την πτώση των μετοχών λόγω της πανδημίας.

Exit mobile version