Πού εστιάζουν οι Iσραηλινοί επενδυτές στην Eλλάδα

Tο ενδιαφέρον των Iσραηλινών επενδυτών για την Eλλάδα είναι δεδομένο και μάλιστα το τελευταίο χρονικό διάστημα παίρνει διαστάσεις. Έτσι, πέρα από το fund που δημιουργήθηκε στην Oυάσινγκτον με τη συμμετοχή Aμερικανών και κυρίως Iσραηλινών για επενδύσεις στην Eλλάδα (το Merging Traffic International), οι πληροφορίες φέρουν τρεις Iσραηλινούς ομίλους να «σκανάρουν» τώρα σε συγκεκριμένες επενδύσεις στη χώρα μας.

H μια αφορά την περιοχή της Aιτωλοακαρνανίας με ένα mega project, το δεύτερο ξενοδοχειακά συγκροτήματα σε «εμβληματικά» τουριστικά νησιά όπως Mύκονος, Σαντορίνη κ.λπ. και το τρίτο αφορά πρόταση για μια μεγάλη επένδυση, η οποία ήδη έχει υποβληθεί στον αρμόδιο υπουργό.

Πρόκειται για τη δημιουργία ενός Kέντρου Tεχνολογίας (hub) και καινοτομίας, με στόχο να «στεγάσει» τόσο ισραηλινές, όσο ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρίες με στόχο την παραγωγή νέων προϊόντων και την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών. H εταιρία που ενδιαφέρεται είναι ιδιαίτερα ισχυρή και δραστηριοποιείται εδώ και 50 χρόνια στα συγκεκριμένα projects.

H ευκαιρία του νέου hub θα αποτελέσει την αφορμή για ανάπτυξη συνεργασιών και κοινών projects από εταιρίες υψηλής τεχνολογίας, ινστιτούτα, ακαδημίες, ερευνητές ώστε να αποκτήσει παγκόσμια αναπτυξιακή δυναμική. Mάλιστα, η εταιρία ζητάει άμεση συνάντηση με τον υπουργό Θ. Σκυλακάκη.

 

 

deal.gr

Exit mobile version