Η πανδημία του κορωνοϊού επηρέασε, σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό, τις περισσότερες καθημερινές δραστηριότητες των ανθρώπων παγκοσμίως, μεταξύ των οποίων και η γυμναστική. Ενώ προ πανδημίας, μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων σε όλον τον κόσμο διατηρούσε συνδρομές σε γυμναστήρια και άλλους χώρους εκγύμνασης, στις αρχές του χρόνου αυτό άρχισε να αλλάζει.
Αρχικά το κλείσιμο των γυμναστηρίων λόγω καραντίνας και στη συνέχεια ο φόβος συνωστισμού και διασποράς του ιού, απομάκρυνε τους περισσότερους ανθρώπους από τα γυμναστήρια, ωθώντας τους να αναζητήσουν νέους τρόπους άσκησης. Κάπως έτσι, αρκετοί στράφηκαν σε online εφαρμογές, οδηγώντας τη συγκεκριμένη βιομηχανία σε μια πολύ σημαντική ανάπτυξη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η Stockapps, τα παγκόσμια έσοδα της αγοράς online εκγύμνασης αναμένεται να αυξηθούν κατά 30,9% από έτος σε έτος και να φτάσουν τα 22,5 δισ. δολάρια το 2020! Παράλληλα, δεδομένα της Statista Digital Market Outlook δείχνουν ότι ο αριθμός των χρηστών στην αγορά του online fitness αναμένεται να αυξηθεί κατά 25% σε ετήσια βάση σε πάνω από 1,2 δισ. το 2020.
Σημειώνεται ότι το 2017, οι εφαρμογές fitness δημιούργησαν έσοδα 14,8 δις δολαρίων, ενώ τον επόμενο χρόνο, ο αριθμός αυτός έφτασε τα 16 δις και συνέχισε να αυξάνεται. Μέχρι το τέλος του 2019, τα έσοδα έφτασαν τα 17,2 δισ. κάνοντας ένα άλμα ύψους 15% σε δύο χρόνια. Τα στατιστικά στοιχεία δείχνουν μια συνολική αύξηση ύψους 51,5% από το 2017.
Στην “έκρηξη” αυτή, η Κίνα έχει τα πρωτεία, καθώς οι εφαρμογές που χρησιμοποιούνται στη χώρα αναμένεται να έχουν έσοδα άνω των 6,6 δισ. δολαρίων φέτος. Με έσοδα 5,3 δισ. δολαρίων, οι Ηνωμένες Πολιτείες κατατάσσονται ως η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά παγκοσμίως και ακολουθούν η Ινδία, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γερμανία, με 2,2 δισ. δολάρια, 753 εκατ. δολάρια και 631 εκατ. δολάρια, αντίστοιχα.
Πηγή: startupper.gr