Ροές πληρωμών Η API Startup Formance συγκεντρώνει 3,1 εκατομμύρια $ pre-seed

Η pre-seed αύξηση 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων της Formance θα τη βοηθήσει να επεκτείνει την προσφορά της που αντιμετωπίζει το τελικό προβληματικό σημείο των fintech και των εμπορικών επιχειρήσεων

Formance co-Founders Anne Sybille Pradelles and Clément Salaün

Ακόμη και στο τρέχον κλίμα, οι πληρωμές δεν δείχνουν κανένα σημάδι χαλάρωσης ως το πιο προσοδοφόρο σύνορο του fintech – η Formance, απόφοιτος του YC startup accelerator με έδρα το Παρίσι, μόλις συγκέντρωσε pre-seed ποσό 3,1 εκατομμυρίων δολαρίων για να κλιμακώσει την προσφορά προϊόντων της και να ενσωματώσει νέους παγκόσμιους εμπορικούς και fintech πελάτες. Είναι ένα ακόμη παράδειγμα του πόσο άπειρες είναι οι δυνατότητες πληρωμών για τα fintech.

Τι κάνει η Formance;

Η Formance έχει αναπτύξει τέσσερα προϊόντα τεχνολογίας API που έχουν σχεδιαστεί για να διευκολύνουν τις εταιρείες με πολύπλοκα δίκτυα πληρωμών (όπως διαδικτυακές αγορές και fintechs) να παρακολουθούν τις ροές πληρωμών μεταξύ καταθέσεων και πληρωμών σε πραγματικό χρόνο και σε διαφορετικούς εμπόρους και μεσάζοντες.

Το μεγαλύτερο μέρος της προσφοράς του Formance είναι ανοιχτού κώδικα και δωρεάν, και στη συνέχεια χρεώνει για κάθε πιο προσαρμόσιμο δομικό στοιχείο (τα οποία βρίσκονται στο cloud) που οι εταιρείες μπορεί να θέλουν να προσθέσουν επιπλέον σε ένα μοντέλο συνδρομής.

Ποιος επενδύει στη Formance;

Η Formance έχει μια εντυπωσιακή λίστα επενδυτών, συμπεριλαμβανομένου του πιθανώς πιο γνωστού accelerator στον κόσμο. Μερικοί από τους επενδυτές είναι:

Πώς είναι η αγορά πληρωμών;

Οι πληρωμές είναι ένας εξαιρετικά καλά κεφαλαιοποιημένος, πεπατημένος δρόμος όσον αφορά την ευρωπαϊκή χρηματοοικονομική τεχνολογία, αλλά προφανώς υπάρχουν ακόμη τσέπες που μπορούν να αντιμετωπίσουν οι νέες νεοφυείς επιχειρήσεις.

Μέχρι στιγμής, έχουν υπάρξει διαφορετικές προσεγγίσεις στο πρόβλημα της παρακολούθησης πολύπλοκων διαδικασιών πληρωμών. Οι παγκόσμιοι κολοσσοί όπως η Stripe και η Adyen επιτρέπουν στους πελάτες να παρακολουθούν τις πληρωμές που πραγματοποιούνται μέσω των πλατφορμών τους — αλλά όχι όλες τις καταθέσεις και τις πληρωμές που μπορεί να έχει μια επιχείρηση.

Η πλησιέστερη λύση στο πρόβλημα που προσπαθεί να επιλύσει η Formance μέχρι στιγμής; Η Fragment με έδρα τις ΗΠΑ, η οποία βρίσκεται σε στάδιο εκκίνησης και έχει επίσης αναπτύξει ένα API λογιστικό βιβλίο για ομάδες χρηματοδότησης για τη δημιουργία μιας βάσης δεδομένων ροών πληρωμών.

Τι ακολουθεί για τη Formance;

Η Formance βρίσκεται στην τυχερή θέση να μην χρειάζεται άδεια για αυτό που κάνει – και έτσι ήδη μιλάει με εμπορικές και fintech επιχειρήσεις που εδρεύουν σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι στιγμής, εφαρμόζει πιλοτικά τα API της με μια fintech από τον Φεβρουάριο. Με τα νέα κεφάλαια, πρόκειται να λανσαριστεί με περισσότερους από τους πελάτες με τους οποίους έχει μιλήσει – οι οποίοι, όπως λέει η συνιδρυτής και COO Anne-Sybille Pradelles, εδρεύουν κυρίως στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ και την Αφρική.

Σχεδιάζει επίσης να αυξήσει την ομάδα της σε 12 άτομα φέτος, κυρίως με προσλήψεις μηχανικών.

«Θέλουμε να είμαστε συντηρητικοί με τις προσλήψεις αυτή τη στιγμή και να επικεντρωθούμε στο να έχουμε μια πραγματικά ισχυρή βασική ομάδα προγραμματιστών που θα εργάζονται για το προϊόν πριν κλιμακωθούμε», είπε ο Pradelles στο Sifted.

Προς το παρόν, η Formance στοχεύει σε νεοφυείς επιχειρήσεις και ΜΜΕ που κατηγοριοποιούνται ως εμπορικές ή fintechs, αλλά ο Pradelles λέει ότι τον επόμενο χρόνο η εταιρεία ελπίζει να ξεκινήσει να συνεργάζεται με εταιρικούς πελάτες.

Συνοψίζοντας…

Η Formance φαίνεται να έχει εντοπίσει ένα niche κενό που πρέπει να καλύψει όον αφορά την επεξεργασία πληρωμών, κάτι που είναι δύσκολο να γίνει με όλο τον θόρυβο των πληρωμών εκεί έξω. Εάν καταφέρει να πείσει αρκετές επιχιερήσεις να μεταναστεύσουν μακριά από τα συστήματα που έχουν δημιουργήσει εσωτερικά στη δική της πιο απλή λύση, θα μπορούσε να είναι σε κάτι.

Το δύσκολο κομμάτι θα είναι να ξεπεράσει το πλήθος των ευρωπαϊκών κολοσσών πληρωμών για να κερδίσει την αναγνώριση της αγοράς μεταξύ των νεοφυών επιχειρήσεων και των ΜΜΕ για το τι μπορεί πραγματικά να κάνει για να βοηθήσει.

Exit mobile version