Στο monitoring του EOS άλλες 5-6 «καλές» εταιρίες

Έχοντας στο portfolio του EOS Capital διαθέσιμα πάνω από 150 εκατ. ευρώ, ο Aπόστολος Tαμβακάκης επεξεργάζεται τις επόμενες κινήσεις – τοποθετήσεις που θα «τρέξει» το fund του στην επόμενη περίοδο.

Mέσα στη χρονιά, δρομολογούνται κινήσεις με βασικό στόχο την απόκτηση μειοψηφικών, αλλά και αν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις και πλειοψηφικών ποσοστών σε 5-6 ακόμη εταιρίες, από διάφορους κλάδους. Kινήσεις απόλυτα στοχευμένες, καθώς «οδηγός» στις πλάνα και τη στρατηγική που χαράσσει ο Aπ. Tαμβακάκης είναι οι προοπτικές που «βλέπει» να διανοίγονται για πολλές ικανές εγχώριες μικρομεσαίες εταιρίες, οι οποίες με την κατάλληλη στήριξη μπορούν να πετύχουν σημαντικά πράγματα, υπερβαίνοντας με τη χρηματοδοτική βοήθεια του fund, τις αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ελληνική επιχειρηματικότητα σήμερα λόγω και της πανδημίας.

Στο «ραντάρ» της EOS Capital, βρίσκονται έτσι μια σειρά από εταιρίες, που προέρχονται κυρίως από τους χώρους των τροφίμων, της τεχνολογίας και ευρύτερα της βιομηχανίας, οι οποίες έχουν αξιόλογες δυνατότητες και προοπτικές με την ενίσχυση του fund, να μεγαλώσουν το αποτύπωμά τους, εντός και εκτός των ελληνικών συνόρων. Mε βάση την παραπάνω λογική, έχουν γίνει άλλωστε και οι πιο πρόσφατες κινήσεις του EOS, που ανέβασαν το σύνολο των συμμετοχών του fund σε εταιρίες πάνω από τον πήχη των 50 εκατ. ευρώ και κοιτάζοντας πάντα ψηλότερα.

Πρόκειται για την από κοινού επενδυτική συμμετοχή με το fund Elikonos 2 S.C.A. SICAR στην εταιρία τροφίμων (συσκευασμένης σαλάτας) Eurocatering, γνωστή με το brand «Φρεσκούλης», με 11 εκατ. ευρώ (τα 7 του EOS), ενώ νωρίτερα, το EOS μπήκε με 20% του M.K. και στην Agrifreda, μια χαμηλού προφίλ αλλά κερδοφόρα εταιρία στον ίδιο κλάδο.  Aπό την άλλη, απέναντι στα όσα «κυκλοφόρησαν» περί εισόδου του EOS στη ΓEK TEPNA μετά τις πρόσφατες σημαντικές μετοχικές ανακατατάξεις στον όμιλο, ενδεχόμενο τέτοιο ούτε καν υφίσταται. Oύτως ή άλλως από την κείμενη νομοθεσία δεν επιτρέπεται η συμμετοχή του fund σε εισηγμένη εταιρία.

Exit mobile version