Τα 6 πιο οικονομικά μέρη στον κόσμο για να αγοράσετε ακίνητα το 2022.

Σας ενδιαφέρουν οι επενδύσεις στα ακίνητα ακίνητα αν ναι, βρήκαμε για εσάς τις καλύτερες προτάσεις για αγορές ακινήτων και γης σε όλο τον κόσμο. Οι προτάσεις που θα παρουσιαστούν παρακάτω είναι από ένα άρθρο της Kathleen Peddicord στο περιοδικό Forbes.

1. Γρενάδα, Νικαράγουα
Κόστος ανά τετραγωνικό: 497 $
Συναλλαγές: Δολάρια ΗΠΑ

Η Γρανάδα είναι μία από τις φθηνότερες αγορές ακινήτων στον κόσμο και στο παρόν άρθρο της Peddicord αρθρογράφου του Forbes η φθηνότερη σε σύγκριση με τις υπόλοιπες που αναφέρονται. Το μέσο κόστος ιδιοκτησίας είναι μόλις 497 $ ανά τετραγωνικό μέτρο. Η τιμή αυτή, σε σύγκριση με το 2020, μειώθηκε κατά 29%
Πέρα από την χαμηλή τιμή ανά τετραγωνικό, η Γρανάδα προσφέρει και άλλα πλεονεκτήματα στον αγοραστή. Τα σπίτια εκεί είναι αρκετά μικρά πράγμα που σημαίνει ότι, η συντήρηση και η ανακαίνιση τους θεωρητικά κοστίζουν λιγότερο.
Συνοψίζοντας, η Γρανάδα είναι μια πόλη καθαρή και καλά διατηρημένη. Ο καιρός εκεί είναι πάντα καλός και οι κάτοικοι της πόλης είναι φιλόξενοι. Ωστόσο, το πολιτικό κλίμα στην χώρα είναι αρκετά ασταθές. Αυτό, έχει ως αποτέλεσμα, μόνο άνθρωποι με υψηλή ανοχή στο ρίσκο να προσεγγίζουν την αγορά αυτή προς το παρόν.

2. Σάντα Κρουζ, Βολιβία
Κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο: 1.062 $
Συναλλαγές ακινήτων σε: Δολάρια ΗΠΑ

Σε αντίθεση με τις πιο δημοφιλείς πόλεις Σούκρε και Λα Παζ, η Σάντα Κρουζ είναι το κέντρο του πλούτου της Βολιβίας. Αυτή είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες πόλεις στον κόσμο, που παράγει περίπου το ένα τρίτο του ΑΕΠ της Βολιβίας και λαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος των Άμεσων Ξένων Επενδύσεων της Βολιβίας σύμφωνα με το περιοδικό Forbes. Στην πόλη αυτή, βρίσκεται το δεύτερο μεγαλύτερο απόθεμα λιθίου στον κόσμο (Το λίθιο είναι το υλικό που χρησιμοποιείται για την παρασκευή μπαταριών κάθε λογής από μπαταρίες κινητών μέχρι μπαταριών αυτοκινήτου).
Μια συμβουλή που δίνει η Peddicord στο άρθρο της είναι οι αγοραστές να εστιάσουν στην αγορά σύγχρονων ακινήτων και όχι σε σπίτια αποικιακού στιλ. Καθώς, θεωρεί πως θα έχουν καλύτερη ταμειακή ροή.

3.Σάντα Μάρτα, Κολομβία
Κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο: 1.148 $
Συναλλαγές ακινήτων σε: Πέσο Κολομβίας

Οι τιμές των ακινήτων στην περιοχή Santa Marta μειώθηκαν περίπου 13% το 2021, αλλά ένα πλήρες 11% αυτού οφείλεται στην αυξημένη αγοραστική δύναμη του δολαρίου έναντι του Πέσο στην Κολομβία.
Για πολλούς, η Santa Marta έχει την ωραιότερη παραλία της περιοχής. Η συμβουλή της Peddicord για τους αγοραστές ακινήτων που επιδιώκουν υψηλές ταμειακές ροές, είναι να επικεντρωθούν στο ιστορικό κέντρο της πόλης και στο El Rodadero. Τέλος, ένα μειονέκτημα της Santa Marta είναι ότι το κλίμα είναι ζεστό και υγρό όλο το χρόνο.

4.Αρεκίπα, Περού
Κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο: 1.256 $
Συναλλαγές ακινήτων σε: Δολάρια ΗΠΑ

Αν και οι τιμές των ακινήτων στην Αρεκίπα αυξήθηκαν σχεδόν 4% φέτος, αυτή η καθαρή, ηλιόλουστη πόλη της «αιώνιας άνοιξης» συνεχίζει να προσφέρει μερικές από τις καλύτερες αγορές για τον τρόπο ζωής των κατοίκων της. Η Αρεκίπα, είναι μια πόλη γραφική με εκπληκτική αρχιτεκτονική και τέλειο κλίμα όλο το χρόνο. Επίσης, μπορεί να εξυπηρετήσει της ανάγκες των καταναλωτών καθώς, έχει ένα μεγάλο εμπορικό κέντρο. Τα μειονεκτήματα είναι το υψόμετρο (πρόβλημα για όποιον έχει πνευμονικά προβλήματα) και η απομακρυσμένη τοποθεσία της.
Τα πιο εκλεκτά ακίνητα βρίσκονται στο ιστορικό κέντρο και τις συνοικίες Yanahuara και Cayma.

5.Κουένκα, Εκουαδόρ
Κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο: 1.285 $
Συναλλαγές ακινήτων σε: Δολάρια ΗΠΑ

Η Κουένκα αναγνωρίζεται ως ένας από τους κορυφαίους συνταξιοδοτικούς παραδείσους στον κόσμο και φιλοξενεί μία από τις μεγαλύτερες κοινότητες εκπατρισμένων συνταξιούχων στον κόσμο.
Αν σας ενδιαφέρει να κάνετε μια επενδυση σε ένα ακίνητο για να έχετε υψηλές ταμειακές ροές τότε, θα πρέπει να αγοράσετε ακίνητα κοντά στην πλατεία της πόλης.
Η Κουένκα είναι μια από τις λίγες αγορές όπου οι μακροπρόθεσμες αποδόσεις ενοικίασης συγκρίνονται ευνοϊκά με (ή ξεπερνούν) τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι, οι περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων θέλουν να περνούν τουλάχιστον ένα μέρος του έτους στην Κουένκα. Με αποτέλεσμα, αυτό έχει δημιουργήσει έλλειψη προσφοράς στη μακροπρόθεσμη αγορά.

6.Φορταλέζα, Βραζιλία
Κόστος ανά τετραγωνικό μέτρο: 1.300 $
Συναλλαγές ακινήτων σε: Ρεάλ Βραζιλίας

Το μέσο κόστος ιδιοκτησίας στη Fortaleza είναι 1.300 $ ανά μέτρο, μειωμένο κατά 8% τον περασμένο χρόνο. Η αλλαγή οφείλεται σχεδόν πλήρως στην αυξημένη αγοραστική δύναμη του δολαρίου στη Βραζιλία έναντι του Ρεάλ. Η Fortaleza είναι το αστραφτερό επίκεντρο της βορειοανατολικής ακτής της Βραζιλίας. Ο ωκεανός είναι ζεστός και ήρεμος όλο το χρόνο και οι παραλίες είναι καθαρές, δημοφιλείς και καλοδιατηρημένες. Οι τουρίστες και οι ντόπιοι απολαμβάνουν την άμμο και σερφάρουν ακριβώς στην πόλη 12 μήνες το χρόνο. Η πόλη έχει δεντρόφυτους δρόμους, πάρκα και φιλόξενες γειτονιές με όμορφα εστιατόρια, καφέ και εμπορικά κέντρα.
Σε γειτονιές όπως, η Aldeota, οι επενδυτές ακινήτων θα βρουν από όμορφα σπίτια μέχρι φωτεινούς πύργους με καθαρές μοντέρνες γραμμές. Επίσης, ως ανερχόμενες περιοχές για επενδύσεις σε ακίνητα θεωρούνται οι Praia du Futuro, Beach Park και Porto das Dunas.

 

Πηγή: www.forbes.com
Columnist: Αντιγόνη Μανώλη

 

Exit mobile version