Το TikTok επενδύει $200 εκατομμύρια σε ανερχόμενα “αστέρια”

$200 εκατομμύρια θα επενδύσει το TikTok σε ανερχόμενους δημιουργούς – χρήστες της δημοφιλούς video πλατφόρμας. Πρόκειται για μία αρκετά ασυνήθιστη κίνηση εκ μέρους μίας εταιρίας social media, ιδιαίτερα σε μία περίοδο όπου το μέλλον του TikTok είναι μάλλον αβέβαιο.

Η εταιρία, η οποία ανήκει στην κινέζικη πολυεθνική ByteDance, δεν παρείχε συγκεκριμένες λεπτομέρειες ως προς τον τρόπο απόδοσης της χρηματοδότησης ή επιλογής των αποδεκτών. Πιθανολογείται, πάντως, ότι θα δοθεί σε χρήστες που ανήκουν σε μειονοτικές ομάδες, με το δελτίο τύπου για την έναρξη της χρηματοδότησης να κάνει αναφορά σε δημιουργούς όπως τον ΛΟΑΤΚΙ κωμικό Boman Martinez-Reid.

Η ανακοίνωση συνέπεσε με την πιθανότητα απαγόρευσης του app στις ΗΠΑ από τον Τραμπ, και τον επακόλουθο προσανατολισμό των αμερικανών χρηστών του προς ανταγωνιστικά apps.  Ο καλύτερος τρόπος για να καταφέρει το TikTok να τους κρατήσει, φυσικά, δεν είναι άλλος από την προσφορά ενός ξεκάθαρου τρόπου να κερδίσουν χρήματα μέσω της πλατφόρμας.

Το κεφάλαιο των $200 εκατομμυρίων αποτελεί ένα εντελώς εναλλακτικό βήμα από αυτά που έχουν κάνει το YouTube και το Instagram για να κερδίζουν χρήματα οι influencers. Θεωρητικά, θα δίνει τη δυνατότητα σε περισσότερους δημιουργούς περιεχομένου να διαπρέψουν ήδη από το ξεκίνημά τους και να αρχίσουν να αναζητούν κάποια εμπορική δραστηριότητα, όπως είναι τα πληρωμένα content posts.

Exit mobile version