100 εκ. δολάρια σήκωσε η Masterschool για τη δημιουργία δικτύου σχολών επαγγελματικής τεχνολογικής κατάρτισης

Η Masterschool ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 100 εκατομμύρια δολάρια σε ένα γύρο χρηματοδότησης. Η εταιρεία, η οποία ιδρύθηκε το 2019, αναπτύσσει ένα δίκτυο σχολών επαγγελματικής κατάρτισης τεχνολογίας. Η πλατφόρμα της φιλοξενεί επί του παρόντος δεκάδες σχολεία που εκπαιδεύουν μαθητές σε τομείς όπως η ανάπτυξη λογισμικού, η ανάλυση δεδομένων, η ασφάλεια στον κυβερνοχώρο και πολλά άλλα.

 

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2019 από τους Eran Glicksman (CTO), Roi Tzikorel (Chief of Impact), Michael Shurp και Otni Levi (Co-CEOs). Ο Tzikorel και ο Shurp είχαν στο παρελθόν ιδρύσει πρωτοβουλίες βασισμένες στην εκπαίδευση, με τους Glicksman και Levi να συναντώνται στη Μονάδα 81 του IDF κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής τους θητείας. Οι τέσσερις ιδρυτές συναντήθηκαν ενώ εργάζονταν μαζί σε εκπαιδευτικά projects και πρωτοβουλίες με στόχο τη μείωση των κοινωνικών χασμάτων. Η Masterschool απασχολεί επί του παρόντος 100 άτομα, με το μεγαλύτερο μέρος του προσωπικού διοίκησης και R&D να εδρεύει στο Ισραήλ, ενώ οι ομάδες επιχειρηματικής ανάπτυξης και υποστήριξης βρίσκονται στην Ευρώπη και τις Η.Π.Α.

 

«Δουλεύουμε σε ένα μοντέλο που βασίζεται στην επιτυχία στο οποίο οι μαθητές πληρώνουν για τα μαθήματα μόνο αφού προσληφθούν στον τομέα», είπε ο Levi στο Calcalist. «Έχουμε δεκάδες σχολεία που δραστηριοποιούνται σε 20 χώρες σε όλο τον κόσμο και επιτρέπουμε σε εταιρείες, οργανισμούς και ειδικούς της τεχνολογίας να δημιουργήσουν τα σχολεία τους στην πλατφόρμα μας. Είμαστε σαν μια Amazon, αλλά αντί να δημιουργήσουν ένα κατάστημα στην πλατφόρμα μας, δημιουργούν μια σχολή επαγγελματικής κατάρτισης και παρέχουμε ό,τι χρειάζονται για αυτό».

 

Ο Levi είπε ότι υπάρχουν επί του παρόντος περίπου 30 σχολεία ενεργά στην πλατφόρμα και ότι μέχρι το τέλος του έτους θα είναι 100. «Οποιοσδήποτε μπορεί να εγγραφεί και να σπουδάσει χωρίς κανένα οικονομικό εμπόδιο, καθώς η πληρωμή γίνεται μόνο αφού βρει δουλειά», εξήγησε ο Levi .

 

Μετά τη συνεχή αύξηση του αριθμού των φοιτητών τον περασμένο χρόνο και εκατοντάδες φοιτητές που έφτασαν σε θέσεις εργασίας σε κορυφαίες εταιρείες τεχνολογίας σε όλο τον κόσμο, το Masterschool αποφάσισε να συγκεντρώσει κεφάλαια εξωτερικά για να επιταχύνει την ανάπτυξή του.

 

O Όμιλος 11 του Dovi Frances ηγήθηκε του γύρου, με σημαντική συμμετοχή από την Target Global, την Pitango Ventures, τη Dynamic Loop Capital, τον Sir Ronald Cohen και άλλους στρατηγικούς επενδυτές.

 

Μέσω του δικτύου Masterschool, δημιουργοί τεχνολογίας και ειδικοί του κλάδου δημιουργούν σχολεία, διδάσκουν και καθοδηγούν πολλά υποσχόμενους μαθητές με ένα πρόγραμμα σπουδών που τους προετοιμάζει για σταδιοδρομία στους πιο απαιτητικούς τομείς. Από την ίδρυσή της, απόφοιτοι από δεκάδες σχολές Masterschool έχουν προσληφθεί σε μερικές από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας, συμπεριλαμβανομένων των Google, Microsoft και Intel, υπερδιπλασιάζοντας τους προηγούμενους μισθούς τους κατά μέσο όρο.

 

Οι υποψήφιοι πρέπει να περάσουν επιτυχώς μια διαδικασία εισαγωγής που περιλαμβάνει τεστ και αξιολογήσεις για την επιλογή των πιο φιλόδοξων και με κίνητρα υποψηφίων. Ερευνητές από τη Masterschool συνεργάζονται με ερευνητές κορυφαίων ιδρυμάτων όπως το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο και το MIT Sloan School of Management για να επανεξετάζουν και να βελτιώνουν συνεχώς τη διαδικασία εισαγωγής για να ελαχιστοποιηθεί η προκατάληψη και να διασφαλιστεί η ποικιλομορφία.

 

Το πρόγραμμα διάρκειας 6 έως 9 μηνών περιλαμβάνει μια ομάδα εκπαιδευτικών που υποστηρίζουν ένα δυναμικό syllabus. Στη συνέχεια, οι μαθητές εισέρχονται σε έναν Επιταχυντή Σταδιοδρομίας όπου οι μέντορες εργάζονται μαζί τους σχετικά με τα soft skills τους και παρουσιάζονται και αξιολογούνται οι ευκαιρίες εργασίας.

 

Exit mobile version