15 Startups που τραβούν τα βλέμματα με την εξέλιξη τους το 2022

Σύμφωνα με, πρόσφατο άρθρο του Mark Sullivan στην FastCompany.com οι startups που βρίσκονται σε πρώιμο στάδιο θα συγκεντρώσουν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον από ποτέ! Η Crunchbase αναφέρει ότι, οι Venture Capitalists το 2021 επένδυσαν 201 δισεκατομμύρια δολάρια σε 8000 startup που βρίσκονταν σε πρώιμο στάδιο ενώ, το 2020 101 δισεκατομμύρια δολάρια.

Παρά το γεγονός, ότι η επιτυχία μιας startup σε πρώιμο στάδιο εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως οι προσωπικότητες που στελεχώνουν την ομάδα, από εξωτερικές δυνάμεις (π.χ. πανδημίες), και από την τύχη! Παρακάτω, παρουσιάζονται οι 15 Startup σε πρώιμο στάδιο που αξίζουν το ενδιαφέρον μας.

 

  1. LANDING AI

Ιδρύθηκε το  2017 στην Καλιφόρνια παρέχει μια τεχνολογική πλατφόρμα και εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης που μπορούν να χρησιμοποιήσουν οι κατασκευαστές για να εντοπίζουν γρήγορα (με τη βοήθεια αισθητήρων) ελαττώματα προϊόντων και βλάβες συστημάτων στις γραμμές παραγωγής τους και στις εφοδιαστικές τους αλυσίδες.

 

  1. CONFLUERA

Ιδρύθηκε το 2018 στην Καλιφόρνια. Η πλατφόρμα κυβερνοασφάλειας της εταιρείας, η οποία παρέχεται από το cloud, βοηθά τις επιχειρήσεις να αμυνθούν έναντι των κυβερνοεπιθέσεων, οι οποίες συνεχώς εξελίσσονται και γίνονται πιο εξελιγμένες.

 

  1. QUERA

Ιδρύθηκε στη Βοστώνη το 2019. Οι επιστήμονες στον ακαδημαϊκό χώρο και στις εταιρείες τεχνολογίας εργάζονται αργά αλλά σταθερά με τα προβλήματα που έχουν εμποδίσει τους κβαντικούς υπολογιστές να ανταγωνιστούν τους παραδοσιακούς υπερυπολογιστές. Ερευνητικές ανακαλύψεις από επιστήμονες στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Μασαχουσέτης και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ οδήγησαν στην κυκλοφορία του QuEra Computing, το οποίο χρησιμοποιεί μια μοναδική κβαντική αρχιτεκτονική και τεχνικές λέιζερ.

 

  1. PRIME MEDICINE

Ιδρύθηκε το 2019 στη Μασαχουσέτη. Ανήκει στον χώρο της υγείας και των βιοεπιστημών.  Η Prime έχει αναπτύξει τεχνολογία επεξεργασίας γονιδίων που παρομοιάζει με έναν «επεξεργαστή κειμένου DNA» με λειτουργία αναζήτησης και αντικατάστασης. Βρίσκει τις υποκείμενες γενετικές αιτίες των ασθενειών και, στη συνέχεια, διορθώνει το πρόβλημα γονίδιο χωρίς να βλάψει το υπόλοιπο γονιδίωμα.

 

  1. MOONPAY

Ιδρύθηκε στο Μαϊάμι το 2018. Το MoonPay λειτουργεί ως μια πλατφόρμα συναλλαγών κρυπτονομισμάτων που επιτρέπει στους ανθρώπους να αγοράζουν διαφορετικά είδη κρυπτονομισμάτων σε μία εφαρμογή ή ιστότοπο. Επίσης, ενσωματώνεται με άλλες εταιρείες, όπως πορτοφόλια κρυπτογράφησης, ανταλλακτήρια, αποκεντρωμένες πλατφόρμες χρηματοδότησης και αγορές NFT.

 

  1. CAAMTECH

Ιδρύθηκε στο Σιάτλ το 2019. Η CaamTech αναπτύσσει νέες φαρμακευτικές ενώσεις βασισμένες σε ψυχεδελικά.

 

  1. INTEGRATED ROADWAYS

Ιδρύθηκε στο Κάνσας το 2012. Η Integrated Roadways παράγει ένα νέο είδος οδοστρώματος που ονομάζεται Smart Pavement(κατοχυρωμένο με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας) που επιτρέπει στα οχήματα που περνούν από πάνω να συνδέονται στο διαδίκτυο και να λαμβάνουν πληροφορίες κυκλοφορίας οδών και ατυχημάτων σε πραγματικό χρόνο.

 

  1. XFARM

Ιδρύθηκε στο Μιλάνο το 2016. Αυτή η γεωργική startup στοχεύει να βοηθήσει τους αγρότες να ψηφιοποιήσουν και να ποσοτικοποιήσουν τις καλλιέργειες τους. Το προϊόν της εταιρείας είναι μια φορητή πλατφόρμα που συλλέγει μέσω αισθητήρων πληροφορίες από τα χωράφια και αναλύει από την ενυδάτωση του εδάφους, την κατάσταση του αγροτικού εξοπλισμού, την ανάπτυξη ζιζανίων έως και τις τιμές τις αγοράς.

 

  1. SERVE ROBOTICS

Παράγει μικρά courier ρομπότ που χρησιμοποιούν αυτόνομη τεχνητή νοημοσύνη για την πλοήγηση σε πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών και ακόμη και μικρά κράσπεδα για να παραδίδουν τα προϊόντα απευθείας στις μπροστινές πόρτες των καταναλωτών.

 

  1. KIDDO BY GOOD PARENTS

Είναι εταιρεία ψηφιακής υγείας που επικεντρώνονται στην παιδιατρική φροντίδα.  Ιδρύθηκε το 2016 στο Σαν Φραντσίσκο. Το προϊόν της εταιρείας είναι μια  συσκευή που παρακολουθεί βασικά ζωτικά στοιχεία, όπως τον καρδιακό ρυθμό, τη θερμοκρασία του σώματος, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα, τη ποιότητα ύπνου των παιδιών. Οι γονείς μπορούν να παρακολουθούν τα δεδομένα σε πραγματικό χρόνο μέσω μιας εφαρμογής smartphone, η οποία μπορεί να παρέχει μια ολιστική ματιά στην υγεία του παιδιού. Οι παιδίατροι μπορούν επίσης να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα.

 

  1. BLINK

Ιδρύθηκε στο Λονδίνο το 2014 και προσφέρει στις εταιρείες μια πλατφόρμα που δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους (εκτός γραφείου) να αποκτήσουν πρόσβαση στα συστήματα της  εταιρείας (IT, HR, επικοινωνίες κ.λπ.) χρησιμοποιώντας μια απλή εφαρμογή και χωρίς να χρειάζεται να συνδεθούν στον καθένα.

 

  1. TRANSMIT SECURITY

Ιδρύθηκε στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ το 2014. Το Transmit Security βοηθά τις επιχειρήσεις να επιτρέπουν στους πελάτες τους να συνδέονται χωρίς κωδικούς πρόσβασης, με εναλλακτικά μέσα, όπως UX drag-and-drop ή βιομετρικά στοιχεία συσκευής.

 

  1. WAYMARK

Ιδρύθηκε το 2021 στο Σαν Φραντσίσκο και είναι μια τεχνολογική πλατφόρμα που συγχρονίζει παρόχους υγείας και ασθενείς με τρόπους που ισχυρίζεται ότι βελτιώνει την πρόσβαση στην περίθαλψη, χρησιμοποιείται και για προληπτική φροντίδα ανθρώπων.

 

  1. SAIE

Ιδρύθηκε στην Νέα Υόρκη το 2019 και πουλά μια ευρεία σειρά προϊόντων μακιγιάζ και περιποίησης δέρματος, τα οποία η εταιρεία εμπορεύεται αποτελεσματικά και πουλά σε σχετικά χαμηλές τιμές.

 

  1. SO SYNCD

Ιδρύθηκε το 2021 στο Λονδίνο. Και είναι μια νέα πλατφόρμα γνωριμιών που ταιριάζει ανθρώπους μεταξύ τους με βάση τον τύπο της προσωπικότητας τους.

 

Columnist: Αντιγόνη Μανώλη

Πηγή: fastcompany.com

Exit mobile version