20 εκατομμύρια δολάρια συγκέντρωσε η Air Doctor, η πλατφόρμα που συνδέει άρρωστους ταξιδιώτες στο εξωτερικό με ντόπιους ιδιώτες γιατρούς

Η startup ιατρικής περίθαλψης και ταξιδιών Air Doctor έχει εξασφαλίσει χρηματοδότηση 20 εκατομμυρίων δολαρίων με επικεφαλής την Lightspeed Venture Partners. Σε αυτό τον γύρο συμμετέχουν οι Vintage Investment Partners και Munich Re Ventures, μαζί με την The Phoenix, μία από τις κορυφαίες εταιρίες παροχής ασφάλειας του Ισραήλ, καθώς και την Kamet Ventures, η οποία ηγήθηκε του προηγούμενου γύρου της εταιρείας.

 

Η Air Doctor, που ιδρύθηκε το 2018 από τους Jenny Cohen Derfler, Efrat Sagi Ofir, Yam Derfler και Yegor Kurbachev, είχε συγκεντρώσει στο παρελθόν 10,9 εκατομμύρια δολάρια από την ημερομηνία που ξεκίνησε την πορεία της. Η startup αυτή τη στιγμή απασχολεί πάνω από 60 άτομα με έδρα το Ισραήλ και την Ευρώπη.

 

Η πλατφόρμα Air Doctor συνδέει ταξιδιώτες που αρρωσταίνουν στο εξωτερικό με ντόπιους ιδιώτες γιατρούς μέσω μιας εύχρηστης εφαρμογής για κινητά και υπολογιστές. Το ιατρικό δίκτυο εξωτερικών ασθενών της Air Doctor καλύπτει 74 χώρες και περιλαμβάνει πάνω από 20.000 επαγγελματίες ιατρούς που παρέχουν ιατρικές επισκέψεις είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω τηλεϊατρικής.

 

Εκτός από τη συμμετοχή περισσότερων προγραμματιστών για να εργαστούν στην εξατομίκευση προϊόντων, η Air Doctor θα χρησιμοποιήσει τη νέα επένδυση για να προσλάβει νέους υπαλλήλους και να ανοίξει επιπλέον γραφεία διεθνώς. Η εταιρεία έχει επίσης σχέδια να επεκτείνει τις ομάδες προϊόντων και μάρκετινγκ, καθώς και το δίκτυο επαγγελματιών ιατρών, ιδιαίτερα στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

 

«Καθώς ο κόσμος επανακάμπτει από τον Covid-19, οι άνθρωποι ξεκίνησαν ξανά τα ταξίδια, με μεγαλύτερη ζήτηση για κατάλληλη ταξιδιωτική ασφάλιση και ψηφιακές λύσεις. Η πανδημία ανάγκασε τη βιομηχανία να επαναξιολογήσει την τοπική ιατρική περίθαλψη που είναι διαθέσιμη για τους ταξιδιώτες. Σήμερα, οι ταξιδιώτες που θα είναι θετικοί στον κορωνοϊό θα μπορούν να αναζητήσουν ιατρική περίθαλψη στις τοπικές κοινότητες στις οποίες βρίσκονται παρά στα νοσοκομεία», δήλωσε η Jenny Cohen Derfler, Διευθύνουσα Σύμβουλος και Ιδρύτρια της Air Doctor. «Η Air Doctor έχει γίνει μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες startups, με δεκάδες χιλιάδες εγγεγραμμένους χρήστες και πολλούς άλλους να έχουν πρόσβαση στο δίκτυο παγκοσμίως. Σήμερα η εταιρεία προσφέρει ένα μοναδικό και ξεχωριστό ψηφιακό προϊόν χωρίς σχεδόν κανέναν ανταγωνισμό παγκοσμίως».

 

 

Exit mobile version