27 εκατομμύρια δολάρια σε startup πλατφόρμα για φαρμακεία, με την υποστήριξη του Bill Gates

Η εφαρμογή φαρμακείων SwipeRx συγκέντρωσε 27 εκατομμύρια δολάρια στον Β γύρο χρηματοδότησης  με επικεφαλής την MDI Ventures της Ινδονησίας. Άλλοι υποστηρικτές ήταν το Ίδρυμα Bill & Melinda Gates, η Johnson & Johnson Impact Ventures, το Susquehanna International Group και άλλοι επενδυτές.

 

Η εφαρμογή του SwipeRx έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες φαρμακείων της Νοτιοανατολικής Ασίας και τους επιτρέπει να συνδέονται και να αγοράζουν φάρμακα μέσω του B2B εμπορικού εργαλείου της πλατφόρμας, καθώς και να λαμβάνουν νέα και πληροφορίες του κλάδου.

 

Τα τελευταία κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξης της εφαρμογής σε ολόκληρη τη Νοτιοανατολική Ασία με έμφαση στην Ινδονησία, σύμφωνα με το δελτίο τύπου του SwipeRx.

 

Με έδρα τη Σιγκαπούρη, η startup ιδρύθηκε το 2012 από τον Farouk Meralli, ο οποίος στο παρελθόν εργαζόταν ως σύμβουλος στις Johnson & Johnson και Pfizer.

 

«Αυτός ο γύρος χρηματοδότησης επιβεβαιώνει τη δέσμευσή μας να διαταράξουμε αυτόν τον βαθιά κατακερματισμένο κλάδο, βελτιώνοντας παράλληλα τη δημόσια υγεία υποστηρίζοντας τον τομέα των φαρμακείων», δήλωσε ο Meralli, ο οποίος είναι επίσης Διευθύνων Σύμβουλος.

 

Το SwipeRx έχει συνεργαστεί με οργανισμούς υγειονομικής περίθαλψης όπως η AstraZeneca, η Clinton Health Access Initiative, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και άλλοι. Περισσότεροι από 235.000 επαγγελματίες φαρμακείου χρησιμοποιούν την πλατφόρμα του, σύμφωνα με τον ιστότοπό του. Διαθέτει γραφεία στη Σιγκαπούρη, την Ινδονησία, τις Φιλιππίνες, την Ταϊλάνδη, το Βιετνάμ, τη Μαλαισία και την Καμπότζη.

 

Η startup —πρώην mClinica— συγκέντρωσε την τελευταία φορά 6,3 εκατομμύρια δολάρια στον Α κύκλο χρηματοδότησης  το 2017.

Exit mobile version