27 εκατομμύρια δολάρια στην Hourly.io, που παρέχει λύσεις μισθοδοσίας και ασφάλισης ωριαία απασχολούμενων

Η ισραηλινή startup Hourly.io ανακοίνωσε ότι συγκέντρωσε 27 εκατομμύρια δολάρια σε έναν γύρο χρηματοδότησης της Σειράς Α με επικεφαλής το ισραηλινό ταμείο επιχειρηματικών κεφαλαίων Glilot Capital Partners μέσω του ταμείου πρώιμης ανάπτυξης, Glilot+. Ο γύρος Seed της εταιρείας συμπληρώθηκε επίσης από την S Capital, με τις MS&AD Ventures, J-Ventures, καθώς και νέους υποστηρικτές Vintage Investment Partners και Upshot, να συμμετέχουν επίσης στη Σειρά Α.

 

Τα κεντρικά γραφεία της Hourly βρίσκονται στο Palo Alto και απασχολούν 90 άτομα. Η εταιρεία κυκλοφόρησε το ασφαλιστικό προϊόν της για τους εργαζόμενους στα μέσα του περασμένου έτους και μέσα στους πρώτους εννέα μήνες της έχει ήδη ξεπεράσει το όριο των 10 εκατομμυρίων δολαρίων σε συμβόλαια που πωλήθηκαν σε μικρές επιχειρήσεις.

Η πλατφόρμα της Hourly επιτρέπει στους εργοδότες να τρέχουν τη μισθοδοσία, να παρακολουθούν τον χρόνο και τη συμμετοχή και να διαχειρίζονται τα ασφάλιστρα των εργαζομένων. Συνδέοντας απευθείας τη μισθοδοσία και τον υπολογισμό των εργαζομένων, τα ασφάλιστρα βασίζονται στην πραγματική μισθοδοσία.

 

«Αισθανόμαστε πολύ Ισραηλινοί στην εταιρεία καθώς οι περισσότεροι από τους επενδυτές μας είναι Ισραηλινοί, όπως και εγώ και οι συνεργάτες μου», δήλωσε ο συνιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος Amir Faintuch. «Δεν νομίζω ότι θα ανοίξουμε γραφείο στο Ισραήλ, αλλά στην πραγματικότητα δεν έχουμε γραφείο ούτε στις ΗΠΑ, καθώς όλοι εργάζονται εξ αποστάσεως. Σύντομα θα αρχίσουμε να στρατολογούμε εξ αποστάσεως εργαζόμενους από το Ισραήλ».

 

Η Hourly ιδρύθηκε το 2018 από τον CEO Tom Sagi, τον CTO Shay Litvak και τον Faintuch. Ο Sagi βρήκε την ιδέα για την εταιρία ενώ διαχειριζόταν την κατασκευαστική εταιρεία της οικογένειάς του. «Διοικούσα μια κατασκευαστική εταιρεία και βίωσα από πρώτο χέρι την απογοήτευση της χειροκίνητης επεξεργασίας της μισθοδοσίας και της προσπάθειας να υπολογίσω ακριβώς τα ασφάλιστρα των εργαζομένων. Ήμουν διαρκώς αγχωμένος για τη διόρθωση σφαλμάτων στο χρονοδιάγραμμα, την έγκαιρη πληρωμή των μισθών, την πληρωμή φόρων μισθοδοσίας και πολλά άλλα», είπε ο Sagi. Επιπλέον, δεν ήξερα ποτέ αν θα χρωστούσα χρήματα για την ασφάλεια των εργαζομένων μου στο τέλος του έτους – και αν ναι, πώς αυτό θα επηρέαζε τις ταμειακές ροές μας και την ικανότητά μας να τους πληρώνουμε όλους εγκαίρως. Μέσα σε όλο αυτό το άγχος είχα το όραμα να δημιουργήσω μια πλατφόρμα που θα βοηθά τις μικρές επιχειρήσεις με ωρομίσθιους εργαζομένους να χειρίζονται τη μισθοδοσία και την αμοιβή των εργαζομένων μέσα σε λίγα λεπτά».

 

Exit mobile version