3,5 εκ. ευρώ στην Aaron.ai για τον ψηφιακό βοηθό ιατρικής

Η αναμονή στο τηλέφωνο για να κλείσετε ένα ραντεβού με έναν γιατρό είναι ένας διαρκής αγώνας. Με την αυξανόμενη γήρανση του πληθυσμού και τις αυξημένες επιβαρύνσεις στον ιατρικό τομέα, είναι ένα πρόβλημα που ήρθε για να μείνει, εκτός αν υπάρξει κάποια καινοτομία, όπως η Aaron.ai.

 

Η startup με έδρα το Βερολίνο έχει αναπτύξει έναν ψηφιακό βοηθό ιατρικής και μόλις συγκέντρωσε 3,5 εκατομμύρια ευρώ σε έναν γύρο χρηματοδότησης με επικεφαλής τους BonVenture, IBB Ventures και Futury Capital.

 

Η Aaron.ai  ιδρύθηκε το 2015 από τους Tobias Wagenführer, Richard von Schaewen και Iwan Lappo-Danilewski, για να παρέχει έναν βοηθό με τεχνητή νοημοσύνη που αφαιρεί το βάρος από το ιατρικό προσωπικό και βοηθά τους ασθενείς να χειριστούν τις ανησυχίες τους μέσω τηλεφώνου 24/7.

 

Λαμβάνει κλήσεις από ασθενείς όταν η ομάδα δεν είναι διαθέσιμη και τις χειρίζεται αυτόματα. Χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη, η τεχνολογία γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ της αυξανόμενης έλλειψης ιατρικού προσωπικού και της γηράσκουσας κοινωνίας. Η κράτηση μπορεί να γίνει μέσω διαδικτύου με λίγα κλικ, και έτσι η Aaron.ai αντιμετωπίζει την έλλειψη προσωπικού καθιστώντας την τεχνητή νοημοσύνη εύκολα προσβάσιμη.

 

Περισσότεροι από 2.000 γιατροί χρησιμοποιούν ήδη τον ψηφιακό βοηθό «Aaron» για να δέχεται αυτόματα κλήσεις, να τις ιεραρχεί και επομένως να ανακουφίζει το προσωπικό. Πρόσφατα, ο “Aaron” χρησιμοποιήθηκε στα γραφεία υγείας της Γερμανίας απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τον Covid-19 σε συνεργασία με το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας και το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Charité στο Βερολίνο.

 

Ο Paul Garte, Διευθυντής Επενδύσεων στη BonVenture, σχολίασε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι ο Aaron συμβάλλει πολύ σημαντικά στην καλύτερη φροντίδα των ασθενών – αφενός βελτιώνοντας την προσβασιμότητα των γιατρών και αφετέρου ανακουφίζοντας το ιατρικό προσωπικό».

 

Με τη νέα εισροή κεφαλαίου, η εταιρεία θα συνεχίσει να επεκτείνει την προσφορά προϊόντων της καθώς και να διευρύνει την ομάδα, με στόχο να επηρεάσει θετικά τα ιατρικά συστήματα σε όλη την Ευρώπη.

 

Ο Christian Seegers, Διευθυντής Επενδύσεων στην IBB Ventures, δήλωσε: «Ο βοηθός έξυπνου τηλεφώνου της Aaron.ai βελτιώνει την επικοινωνία γιατρού-ασθενούς, ανακουφίζει από το φόρτο το ιατρικό προσωπικό και εξοικονομεί περιττό χρόνο αναμονής στους ασθενείς σε μια τηλεφωνική γραμμή. Μας έκανε αμέσως εντύπωση το εύρος των υπηρεσιών του προϊόντος και είμαστε πεπεισμένοι ότι η Aaron, με την έμπειρη ομάδα ιδρυτών της, βρίσκεται σε ιδανική θέση για να επωφεληθεί από τη συνεχιζόμενη ψηφιοποίηση στην αγορά υγειονομικής περίθαλψης.»

 

Ο Benjamin Krahmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Futury Capital, πρόσθεσε: «Θεωρούμε ότι τα επιχειρηματικά μοντέλα που βασίζονται στην τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ ελκυστικά, καθώς η τεχνητή νοημοσύνη βρίσκει όλο και περισσότερο το δρόμο της στην καθημερινή ζωή. Ο Aaron πέτυχε να αναπτύξει μια λύση που ήδη απλοποιεί τη ζωή των γιατρών και των ασθενών και τους κάνει πιο αποτελεσματικούς. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την ιδρυτική ομάδα καθώς συνεχίζουν να αναπτύσσονται».

 

Exit mobile version